NRK Meny
Normal

– Folk er vettskremte i ansiktene sine

Pål Plassen var nær kjøpesenteret Åhlens i Stockholm sentrum da en lastebil kjørte inn i folkemengden. – Jeg har sett gråtende folk og folk med skrekk i ansiktet. Det er en veldig rar steming her nå, sier han.

Pål Plassen i Stockholm
Foto: Pål Hovengen Plassen / NRK

Pål Plassen fra Vågå, kjent fra Norgesglasset på P1, er midt i kaoset og forteller om en veldig rar stemning etter angrepet.

En lastebil kjørte inn i folkemengden. Tre skal være døde og åtte skadet.

– Det svirrer helikoptere i lufta over oss. Akkurat nå har jeg fått beskjed om å trekke meg tilbake rett bak kjøpesenteret Åhlens, forteller Pål Plassen.

Det var mye folk på Drottninggatan i sentrum av Stockholm i ettermiddag. Pål Plassen var i den gata ikke lenge før angrepet skjedde og beskriver gata som svart av folk.

– Jeg har gått forbi folk som har grått og blitt trøstet. Folk er vettskremte i ansiktene sine. Veldig mange er i telefonen for å ringe og si at de har det bra.

Folk bes om å holde seg unna

Folk har blitt evakuert og bes nå om å holde seg borte fra sentrum av Stockholm. Det ble også meldt om skyting etter at lastebilen hadde kjørt inn i folkemengden, men dette er ikke bekreftet.

Pål Plassen forteller at de hele tiden blir bedt om å trekke lenger unna, og at sperrebåndene flyttes lenger og lenger ned i gatene ettersom folk blir evakuert.

– Det er både skremmende og merkelig å få terroren så tett på, sier Plassen til NTB. Det er enormt mye politi i gatene her nå.

Store deler av byen er nå sperret av. Se mer på nrk.no.

– Folk kom løpende

Også NRK-reporter Sidsel Avlund fra Gausdal var i Stockholm da terroren rammet i dag. Hun var rett i nærheten da det skjedde og møtte folk som kom løpende bort fra stedet.

– Det er mye politi, bevæpnet politi, med hjelm og skuddsikre vester, folk som gråter og kommer løpende. Det har vært ganske rolig, men så plutselig begynner folk å løpe igjen, forteller Sidsel Avlund.

Hun fikk vite hva som hadde skjedd av de som kom løpende mot henne. Hvor fort politiet var på plass, vet hun ikke sikkert.

– Men vi fikk ganske fort beskjed om at det var politiet som jaget oss unna. Jeg så ikke politiet selv, men ble naturlig nok med strømmen, sier Avlund.

NRKs Sidsel Avlund var i Stockholm da en lasetbil kjørte inn i en folkemengde i sentrum av byen.

Kapret lastebilen

Lastebilen som ble brukt i angrepet skal ha blitt stjålet like før angrepet . Det skjedde i forbindelse med en vareleveranse til en restaurant. Sjåføren ble ikke skadet.

Lastebilen i Drottninggatan etter angrepet

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.