NRK Meny
Normal

– Føler seg uthengt

Pelsdyreier Odd Arne Myromslien fra Heidal føler seg uthengt av dyrevernere. Dyrene som ble avbilda var under behandling av veterinær.

Aktivist filmer forholdene for dyr

Aktivist filmer forholdene i en pelsdyrfarm i Norge. Bildene er tatt av Nettverk for dyrs frihet & Dyrebeskyttelsen Norge.

Foto: Nettverk for dyrs frihet & Dyrebeskyttelsen

De to organisasjonene Nettverk for dyrs frihet og Dyrebeskyttelsen har gjort nye opptak av skadde og syke dyr på 39 norske gårder. Bildene viser åpne sår, avrevne kroppsdeler og dyr som ikke blir tatt hånd om.

Men ikke alle bildene viser like alvorlige tilfeller.

– Revene var under behandling av veterinær da bildene ble tatt. Den ene reven hadde øyebetennelse, forklarer pelsdyreier Odd Arne Myromslien.

Følser seg uthengt

Myromslien føler seg derfor uthengt etter bildene dyrevernere nylig har publisert.

– Jeg har blitt hetsa som følge av bildene. Det har gått ut over familien min, forteller Myromslien.

Det er tatt flere bilder fra driften ved Myromsliens gård, men han mener han har dokumentasjon fra veterinær om at dyreholdet hans er forsvarlig.

Seksjonsjef Svanhild Vaten ved Mattilsynet Gudbrandsdal bekrefter overfor NRK at det som kommer fram på bildene fra Myromsliens pelsfarm ikke er ulovlig.

Skeptisk til dyrevernerne

Gjennom flere år har dyrevernere aksjonert mot gårder og tatt foto- og videopptak. Bildene hos Myromslien ble tatt den 7. august.

– Jeg reagerer på at dyrevernerne ikke har anmeldt forholdet hvis de avdekket kritikkverdige forhold allerede i august, sier Myromslien.

21. januar kom en ny lov som sier at de som ser kritikkverdig forhold skal melde i fra.

– Jeg har holdt på siden 1982 og har bare hatt tre anmerkninger i løpet av den tida, sier Myromslien.

Også i fjor mente Nettverk for dyrs frihet at de avdekket graverende feil ved driften hans, men Mattilsynet hadde bare mindre anmerkninger etter sitt tilsyn.

Video Pelsdyroppdretter føler seg uthengt

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.