NRK Meny
Normal

Politiet: – Fått interessant tips i sorenskriver-brann

Politiet har fått inn flere tips etter at det i går ble utlovet 100.000 kroner i dusør for tips som kan føre til en oppklaring av brannen i huset til sorenskriveren i Hamar.

Brann hos sorenskriver i Hedmark

TOTALSKADET: Huset ble totalskadet i brannen. Politiets undersøkelser etter brannen viste at den var påsatt. Foreløpig er ingen pågrepet for å ha tent på.

Foto: Politiet

Det var i fjor sommer at noen tente på huset til sorenskriveren i Hedmarken tingrett.

Han var ikke hjemme, men hans datter og hennes venninne lå og sov i kjelleren da brannen startet natt til 22. juli i fjor. De reddet seg ut ved å klatre ut et vindu med hjelp fra naboer.

Politiet har jobbet lenge og grundig med saken, men foreløpig er ingen brannstifter pågrepet.

Ønsker flere tips

Aktor Anne Cathrine Aga

DUSØR: Politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga håper dusøren kan føre til oppklaring av brannen.

Foto: Ellen Sporstøl / NRK

Tirsdag ble det utlovet en dusør på 100 000 kroner fra Gjensidige forsikring for tips som kan føre til oppklaring av brannen.

– Vi har fått inn flere tips, og spesielt et er veldig interessant, men vi må undersøke det nærmere før jeg kan si noe mer, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga.

Hun sier de ønsker flere tips, og at lista for å tipse politiet er lav.

– Hvis noen har sett noe, tror de har sett noe eller hørt noe som kan ha tilknytning til brannen så tips oss. Det er politiets oppgave å bestemme om tipset er interessant eller ikke. Det er bedre med et tips for mye, enn et for lite.

Tips i saken kan rettes til politiets tipstelefon: 22 66 96 00 (døgntelefon) eller på e-post: sorenskriverbrannen@politiet.no.

– Snu alle steiner

Huset som ble påtent ligger i Borchgrevinks gate i Hamar, og politiet fikk melding om brannen 04.15 natt til 22. juli 2013.

Boligbrann i Hamar

PÅSATT: Brannen i huset til sorenskriveren i Hamar er fortsatt ikke oppklart etter nesten et og et halv år.

Foto: Politiet

Politiet håper dusøren kan hjelpe dem å få tips som kan oppklare brannen.

– Vi har ikke kommet i mål med saken ennå. Vi ønsker at alle steiner skal være snudd, og vi mener at en dusør kan være den tingen som gjør at vi får de nødvendige siste brikkene inn i puslespillet vårt, sa Ingulstad Aga til NRK i går.

Hemmelig adresse

Sorenskriveren og hans kone lever fortsatt på en hemmelig adresse, forteller bistandsadvokat Svein Holden.

– Jeg tror nok at alle kan forestille seg at det er vanskelig å leve på hemmelig adresse så lenge som dette ekteparet har gjort. Det preger hverdagen, men begge to er innforstått med at sånn må det være nå, og jeg synes de håndtere dette bra etter forholdene.

Politiet vil ikke si noe om hvordan de ser på trusselbildet mot sorenskriveren i dag, men Ingulstad Aga sier han blir ivaretatt av folk i politiet som har det som spesialoppgave.

SE VIDEO:

Etter 16 måneder med etterforskning er det fortsatt ikke oppklart hvem som tente på huset til sorenskriveren i Hamar i fjor sommer. Nå utloves det en dusør for tips.

Reporter Vivian Stensrud/fotograf Bjørn Opsahl.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trafikkuhell på E16

    Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

  • Lillehammer vant etter forlengning

    Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  • Ulv er felt

    En ulv er felt i Ringsaker i dag, melder Fylkesmannen. Gjenstående kvote er dermed fire dyr utenfor ulvesona og utenfør områdene til Julussa-reviret og Osdalsreviret.