– Familiene har det svært vondt

Forsvarer for den siktede 21-åringen i drapssaken i Øyer, Lorentz Stavrum, sier familiene som er involvert i saken har det svært problematisk og tungt. Mandag trappes etterforskningen opp igjen for fullt.

Lauritz Stavrum, advokat

Forsvarer Lorentz Stavrum forteller om ti tøffe dager for familien til de som er berørt av Øyerdrapet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Se video:

Den etterlyste Kim Andreas Kristiansen er fortsatt på frifot i drapssaken i Øyer.

Det er elleve dager siden en 58-åring ble funnet drept på et bål ved en mye brukt skogsveg rett ved Hafjell i Øyer. Elleve dager som har vært svært tøffe for mange.

– Det er tøft for hele lokalsamfunnet, og særlig for de familiene som er involvert i saken, sier advokat Lorentz Stavrum.

Kripos ved bolig i Øyer

BLODSPOR: I helga ble det kjent at det ble gjort funn av blod i bagasjerommet på bilen til den siktede 21 år gamle kameraten til den etterlyste stesønnen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Han er forsvarer for 21-åringen som er siktet og varetektsfengslet for falsk forklaring . 21-åringen er en bekjent av den etterlyste 23-åringen i saken, og det har vært spekulert i om 21-åringen hjalp til med å frakte liket fra boligen i Øyer til funnstedet i skogen.

I helga ble det kjent at det er funnet blodspor i bagasjerommet i bilen til 21-åringen.

– Dette kan jeg ikke kommentere av hensyn til etterforskningen, sier Stavrum.

Håper opplysninger frigis

Stavrum sier imidlertid at han håper det snart blir mulig å få ut flere fakta om saken.

Siktet Øyer-drapet

Kim Andreas Kristiansen er etterlyst både i inn- og utland.

– Min klient har det helt forferdelig. Han er trukket inn i en sak som han aldri ønsket å komme inn i. Og han opplever det som et mareritt å bli sittende inne i varetekt uten at han har noen styring på hva som skjer rundt han. Også med tanke på familien hans som også lider av dette. Nå håper jeg flere opplysninger frigis av politiet for å få mer balanse i saken, sier advokaten.

Konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, Olav Sørby sier til NRK at etterforskningen trappes opp igjen for fullt mandag. Hittil har rundt 30 personer jobbet døgnet rundt med saken.

– Det har vært gjort en iherdig innsats i forhold til etterforskningen. Det har vært satt på store ressurser både fra lokalt politi og Kripos, sier Olav Sørby.

Også Sørby er opptatt av familiene som er rammet av saken.

Politisperringer

SPERRINGER: Det er fortsatt sperringer rundt funnstedet ved skogsbilvegen ved Hundersetervegen i Øyer.

Foto: Juliane Kravik / NRK

– Vi er oppmerksomme på at saken har en svært tragisk side ved siden av det rent etterforskningsmessige. Vi har hele tiden oppe den dimensjonen i saken, sier Sørby.

Nye avhør mandag

21-åringen som har brev og besøksforbud i fire uker blir trolig avhørt på nytt til uka.

– Han blir muligens avhørt allerede mandag. Jeg skal være med som støtte under avhørene, sier Stavrum.

Han håper saken vil bli oppklart og at savnede melder seg. Det samme sier Sørby som anmoder den etterlyste om å gi lyd fra seg.

– Det som skjer videre er at vi fortsetter etterforskningen for fullt trykk fra mandag. Målet med etterforskningen videre er å få oppklart denne saken og få belyst de faktiske forhold om omstendighetene rundt så godt det lar seg gjøre, sier Sørby.