NRK Meny
Normal

– Engasjement gir meg energi

Kjell Berge Melbybråten fra Øystre Slidre trives best når han har mye på programmet.

Kjell Berge Melbybråten
Foto: Privat/Illustrasjon: Steffen Fløan Øie

Kjell Berge Melbybråten er ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Øystre Slidre. Han er bonde og selvstendig næringsdrivende. Han er områdesjef i heimevernet, og han har drevet butikk og aktivitetsbedrift.

– Vil ta vare på arbeidsplassene

Utfordringene i næringslivet er noe som engasjerer.

– Det å skape arbeidsplasser, og ta vare på arbeidsplassene vi har, tror jeg blir den viktigste utfordringen i tida framover, sier Berge Melbybråten.

Jeg er opptatt av næringsutvikling, trygge oppvekstvilkår og at folk får den hjelpen de trenger, når de trenger det. Det er mange ting jeg gleder meg til å ta tak i, dersom jeg er så heldig og blir valgt.

Kjell Berge Melbybråten, ordførerkandidat for Arbeiderpartet i Øystre Slidre

Trives best når det er travelt

Men det er ikke bare næringslivet som opptar Kjell. Han er gift og har to barn, han er leder i idrettslaget og skigruppa, og han har diverse styreverv.

Kjell har tidligere sittet i kommunestyret for Senterpartiet, men nå er det Ap som gjelder. Den travle småbarnsfaren sier at det å engasjere seg, både i idrettslagsarbeid og politikk, gir ham energi.

– Jeg er glad i å jobbe med folk, og få folk til å jobbe i samme retning, sier Berge Melbybråten.

40-åringen fra Øystre Slidre trives altså best når han har mye på programmet. Kjell har også heimevernsutdanning og han har en bachelor i reiseliv.

Før seks år siden tok han og kona over garden, og nå vil han og ta over ordførervervet.

– Øystre Slidre er en veldig bra kommune, et godt utgangspunkt for å drive politisk arbeid i. Samtidig tror jeg at jeg har noe å bidra med, med min bakgrunn både fra forsvaret, utdanning innen reiseliv og som bonde, sier Berge Melbybråten.

Intervjuet ble gjort før 22.07.2011.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Politimann siktet

  En politimann ansatt i Innlandet politidistrikt er i følge VG siktet for motarbeiding av rettsvesenet. Mannen ble i fjor dømt til samfunnstraff for råkjøring i sivil politibil. Fengslingsmøtet starter klokka 15 i ettermiddag.

 • Ny bank åpnet i Moelv

  For første gang siden 1923 ble det åpnet en helt ny bank i innlandsfylkene i dag. Næringsbanken skal i første rekke være en bank for små og mellomstore bedrifter i Innlandet, og har en egenkapital på 200 millioner kroner. På bildet ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen og fylkesmann Sigbjørn Johnsen som klippet snora i Moelv.

  Næringsbanken åpnet
  Foto: ARNE TROLLDALEN / NRK
 • Oppdatering ulykke E6

  En person kjøres til Lillehammer sykehus for kontroll/behandling etter trafikkulykken på E6 (Krekke). De øvrige er uskadd, veien er ryddet, melder politiet.