NRK Meny
Normal

– En elendig fotballkamp

HamKam måtte se seg slått i årets første hjemmekamp. Ranheim ble for sterke og vant 1-0 på Briskeby.

HamKam-Ranheim
Foto: Jan Lilleaker / NRK

HamKam-trener Vegard Skogheim var lite fornøyd etter kampen.

– Jeg har sett en elendig fotballkamp, uttalte han til pressen etter hjemmetapet.

HamKam-trener Vegard Skogheim

HamKam-trener Vegard Skogheim var ikke fornøyd.

Foto: Jan Lilleaker / NRK

Og det er lett å være enig med HamKam-treneren i det utsagnet. Noe av årsaken til det dårlige spillet skyldes nok kvaliteten på gressmatta på Briskeby. Selv om Skogheim ikke er enig i det.

– Det er likt for begge lag det, og Ranheim klarte det vi ikke klarte, nemlig å få med seg tre poeng. Vi hadde altfor lang avstand mellom lagdelene, og for liten bevegelse. Jeg tror mye av dette sitter i hodet. Vi gjør ting i kamp, som vi ikke gjør på trening, som da vi klarer å skaffe oss gode innleggsmuligheter, så havner innlegget hundre meter bak mål. Det gjør vi ikke på trening, sier Skogheim.

Han tror spillerne kan ha følt forventningspress.


– Mulig at guttene er litt engstelige for å spille på hjemmebane, det er tross alt litt mer forventningspress blant folk da, enn det er da vi spiller borte.


Graver seg ikke ned


Han vil ikke dømme laget før de har spilt fire, fem kamper.

– Vi kan ikke grave oss ned etter å ha tapt en kamp. Dette var bare én kamp av mange. Får vi for eksempel to seire i de to påfølgende bortekampene våre, så har vi fått en god start likevel.


HamKam skal på papiret ha en av Adeccoligaens giftigste angrepsrekker, noe de ikke viste mye til i søndagens tv-sendte kamp mot Ranheim.


– Spissene må ikke bli stresset over at de ikke scorer mål, jeg er litt redd for at de kanskje føler et press fra omgivelsene på at de skal score i hver eneste kamp, sier Skogheim.
– Er du skuffet over at dere har skapt lite i de to første kampene?
– Mot Asker hadde vi sju sjanser, så den er jeg fornøyd med. I dag hadde vi vel to-tre brukbare sjanser, og det er litt for lite på hjemmebane.
– Hva var positivt med denne kampen?
– Tja, si det. Det må være at vi totalt sett ikke er noe dårligere enn Ranheim, at vi henger bra med tempomessig. Vi får jo trent på dette nivået, det er jo positivt det.


Selvmål avgjorde

Avgjørelsen falt på et selvmål av Jonathan Barrajo.


– Det jeg vet er at ballen skal bort, ikke mot eget mål i den situasjonen der. Da vi først kommer bakpå i målprotokollen er vi nødt til å jage, og da blir det for oppjaget rett og slett, sier Skogheim.

Han tror media og andre har hauset opp HamKam, slik at det ble skapt falske forhåpninger.


– Vi har vel klart å dempe de forhåpningene nå, sier han med et lurt smil. Nå skal vi glemme denne kampen, og nullstille oss, slik at vi gjør en god kamp neste helg mot Løv-Ham, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.

Til slutt hadde Skogheim en kommentar til korpsmusikken på tribunen:

– Jeg trodde vi var på skøyteløp jeg, avslutter han med et smil.