NRK Meny
Normal

Supportere synes EM-billettene på Lillehammer er for dyre

Håndballfolk frykter glisne tribuner under EM på Lillehammer neste uke fordi de synes billettene er for dyre.

Supporterne frykter god plass på tribunen under EM på Lillehammer.

Håndballfolket synes billettene til EM på Lillehammer er for dyre og frykter god plass på tribunen under mesterskapet.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Fem dager før håndball-EM for kvinner starter på Lillehammer så er det fortsatt mange ledige billetter til kampene som går i Håkons Hall.

Håndballforbundet har så langt solgt 15 000 billetter og det er omtrent halvparten av billettene som er lagt ut for salg til EM-kampene på Lillehammer.

– Pinlige priser

Billettprisene på de forskjellige arenanene varierer fra 75 kroner opp til 795 kroner. Og Lillehammer er desidert dyreste med billetter fra 295 kroner til 795 kroner.

Erfarne håndballsupportere som Håndballens venner og Morten Hagenstuen mener forbundet har priset seg rett ut av hjertene til de som vil se håndball på Lillehammer.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Morten Hagenstuen

Mannen med vikinghjelmen, Morten Hagenstuen, mener billettprisen er skammelig høy.

Foto: privat

– Jeg hører håndballfolk som sier at dette er skammelig og fryktelig om billettprisene. Jeg synes det er trist og pinlig at håndballforbundet ikke har tatt til vettet og skjønt at hvis man skal ha fulle tribuner på Lillehammer så må man halvere billettprisene, sier Morten Hagenstuen.

Elverumsingen er kanskje mest kjent som mannen med vikinghjelmen og flaggkappen under kampene. Siden 1986 har han fulgt blant annet de norske håndball-landslagene på mesterskap og OL.

Han var også tilstede under EM for herrer på Lillehammer for to år siden da mange tilskuere snudde i døra fordi billettene var for dyre.

Prisforskjell på 700 kroner

Neste uke starter EM for kvinner, der kampene går i Danmark og på Lillehammer og Larvik i Norge. Hagenstuen vet fortsatt ikke om han vil være å finne på tribunen i Håkons Hall i Lillehammer da Gro Hammerseng og resten av Norge spiller. Rett og slett fordi han mener billettprisene er for høye.

– Jeg har aldri opplevd i Vest-Europa, bortsett fra i Norge, at de har tatt seg så skammelig godt betalt at det nærmer seg en fiasko.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Norge spilte for glisne tribuner under håndball-EM på Lillehammer i 2008.

Det var god plass på tribunen når Norge spilte EM på Lillehammer i 2008.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Billettprisene på de forskjellige arenaene varierer fra 75 kroner opp til 795 kroner. Den dyreste enkeltbilletten under gruppespillet koster 595 kroner på Lillehammer, tilsvarende billett koster 295 kroner i Larvik og 275 danske kroner i Herning i Danmark.

Vil du se finalen og bronsefinalen i Danmark så koster den dyreste billetten 350 danske kroner. Mens du må ut med 795 kroner hvis du vil ha billett på nivå 1 under hovedrundene på Lillehammer.

Lite respons fra Håndballens venner

Morten Hagenstuen får støtte av Håndballens venner som alltid er tilstede med flere hundre tilskuere i sine røde gensere og store flagg når Norge er på banen.

Leder Synnøve Kvernmo sier de bare har solgt 300 billetter til sine medlemmer, men at hun hadde håpet på minst 500 personer fra Håndballens venner i Håkonshall hver dag.

– Responsen fra våre medlemmer har vært veldig laber med tanke på at det er EM på hjemmebane. Det er veldig skuffende. Tilbakemeldingen vi får er at billettene er for dyre, sier Synnøve Kvernmo.

FÅ NORDMENN VET AT DET ER HÅNDBALL-EM PÅ HJEMMEBANE:

Video Publikum svikter håndball-EM

For å unngå glisne tribuner som under EM i 2008 så har håndballforbundet innført en familiebillett og en femsetersbillett. De har også senket prisene i forhold til 2008.

– Prisene er akseptable

Forbundet liker ikke kritikken de får fra håndballens venner og Morten Hagenstuen.

HÅNDBALL

Gunnar Nybø i NHF mener prisene er akseptable.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Vi mener at denne kritikken ikke er berettiget. Vi har lagt oss på et akseptabelt nivå, med tanke på hvor populære håndballjentene er. Vi synes at cirka 250 kroner per person ikke er dyrt når du får to håndballkamper med på kjøpet, sier markedssjef i håndballforbundet, Gunnar Nybø.

Synøve Kvernmo i Håndballens venner tror ingen tilskuer er interessert i å kjøpe den billigste billetten til 295 kroner som plasseringsmessig er helt bakerst på tribuna.

– Vi har vært i Håkons Hall og plassene helt bakerst er omtrent rett under taket og du får ikke oversikt over hva som skjer på banen. Da kan man like godt se kampen hjemme for man får bedre oversikt på tven. 295 kroner for plasser så langt bak er veldig dyrt.