NRK Meny
Normal

– Døde som en følge av brannen

Mannen og kvinnen som døde i en hyttebrann i Våler i forrige uke omkom som en følge av brannen. – Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten, sier lensmann Bjørn Fredrik Monne.

Hyttebrann i Våler

RASKT: Brannen spredte seg svært raskt, tror politiet. De har foreløpig ikke funnet brannårsaken.

Foto: Stig Karlo Helstrøm

Brannvesenet fikk melding om brannen ved 14.30-tida lørdag, men hytta på Eidsmangen i Våler i var overtent da de ankom stedet. To personer ble funnet døde inne i hytta.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at de døde som en følge av brannen. Det er ingen tegn på ytre vold, og vi har ingenting som tyder på at andre har vært involvert, tvert imot. Vi ser på dette som en tragisk ulykke, sier lensmann ved Solør lensmannskontor, Bjørn Fredrik Monne.

Går ut med navn

Brann, Våler

DØDE: En mann og en kvinne omkom i brannen.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Politiet har denne uka undersøkt brannstedet, men foreløpig har man ikke funnet den eksakte brannårsaken. De er ferdig med de tekniske undersøkelsene.

– Vi har ennå ikke funnet en sikker brannårsak, men vi er rimelig sikre på hvem de omkomne er siden de er savna og det var deres hytte.

De to er May Liss Pedersen (48) og Arvid Aasen (67) fra Elverum. I samråd med de etterlatte går politiet ut med dødsårsak og navnet på de to omkomne fordi det har oppstått en del rykter etter brannen, som familien ønsker å sette en stopper for, ifølge Monne.

Vanskelig å finne brannårsak

Det skal blant annet ha blitt hørt smell i forbindelse med brannen, og det mener politiet kommer fra bilen som sto parkert rett ved hytta.

– I bilen var det flere gassflasker og spraybokser som vi mener har eksploderte under brannen, men ut ifra de opplysningene vi har så begynte ikke bilen å brenne før en stund etter at brannen startet i hytta. Brannen har ikke startet i bilen.

Monne sier det kan bli vanskelig å finne brannårsaken, men slik de ser det så har brannen utviklet seg svært fort.

– Det er ikke sikker at vi finner brannårsaken, men vi jobber med å finne den så får vi se hva vi kommer fram til til slutt.