NRK Meny
Normal

– Dette burde være obligatorisk

Per Hagebakken mener at absolutt alle har noe de kan bidra med, i lokalpolitikken.

Per Hagebakken
Foto: Privat/Illustrasjon: Steffen Fløan Øie

Per Hagebakken startet i kommunestyret i Trysil i 1983 som Arbeiderparti-mann. Men under EU-debatten meldte han overgang til Senterpartiet.

– Det som opptar meg mest er jord- og skogbruk. Og å opprettholde dette over hele landet, sier Hagebakken.

– Vanskelig når finværet kommer

Gardbrukeren fra Søre Osen innrømmer at det kan være utfordrende å ha tid til å dra på møter.

– Kanskje finværet kommer og så må du dra på møter. Det kan være litt problematisk, for da burde en ha vært hjemme og jobbet, sier Hagebakken.

– Vi trenger ikke ulv i Norge

Per Hagebakken er samfunnsengasjert og har, eller har hatt, en rekke verv i alt fra skogeierlag, idrettslag, viltregion, skogbrannreserve og politikk. Som politiker har han jobbet opp mot Senterpartiet sentralt i saker som for eksempel ulveproblemer i Trysil.

Vi kan godt leve uten ulv i Norge. All ulven vi har er jo faktisk russisk.

Per Hagebakken, lokalpolitiker for Sp i Trysil

Hagebakken har vært en pådriver for å få laksen tilbake i Trysilelva.

– Det var mange som lo for fire år siden, da den ideen og tanken ble lansert. Men nå er det bevilget 30 millioner til prosjektet. Så nå er det kanskje en mulighet til å få laksen tilbake. Og de ringvirkningene det vil gi for sommerturismen er uante, sier Hagebakken.

– Alle har noe å bidra med

Per synes ikke det er belastende å drive med lokalpolitikk.

Jeg synes det burde være obligatorisk for alle å være med minst en 4 års periode i lokalpolitikken, for å se hva dette er. Som en slags vernepliktsperiode. Jeg tror det ville gjøre at mange ville endre syn på lokalpolitikk, og de ville få en bedre oversikt og innsikt i hvordan kommune og samfunn er oppbygd og fungerer.

Per Hagebakken, lokalpolitiker i Trysil

Hagebakken synes det er viktig at det er med folk fra alle lag av befolkningen i lokalpolitikken.

– Og det er viktig at det er med folk fra flere partier. Alle har noe å bidra med, uansett parti. For det er den diskusjonen som oppstår som gjør at en får framskritt og at livet går videre, sier Hagebakken.

Intervjuet ble gjort før 22.07.2011.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Busspassasjerer bruker oftere belte

  Statens vegvesen har kontrollert beltebruken i buss denne uka. På bussene som ble kontrollert i Oppland brukte alle belte. I Hedmark var det fem passasjerer som ikke brukte belte og fire av dem ble ilagt gebyr.

  Belte i buss
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Offentlig søppeltømming

  Det offentlige skal nå ta over søppeltømminga på Hedmarken. Representantskapet i Sirkula, som eies av kommunene, bestemte det i går. Sirkula tar over søppeltømminga når den midlertidige avtalen med Nortransport går ut seinest i mars neste år.

 • Verdensberømte strykere til Valdres

  Den verdensberømte franske strykekvartetten Quatuor Ebène skal spille under Valdres Sommersymfoni i juni. Før de kommer til Valdres skal de spille i New York, London, Berlin og Amsterdam. Valdres Sommersymfoni startet årlige festivaler i 1994.

  Quatuor Ebene
  Foto: Julien Mignot / Julien Mignot