NRK Meny
Normal

Musikalpremiere på Kapp: – Salig blanding av muggsopp, krim og kjærlighet

I kveld er det klart for verdenspremiere på krim-plottet «Ostemysteriet».

Første musikknummer i "Ostemysteriet"

MUGGSOPP, KJÆRLIGHET OG KRIM: Profesjonelle musikalartister og lokale skuespillere skal dra publikum inn i det store «Ostemysteriet» på Mjølkefabrikken fem kvelder på rad.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Alle ingrediensene som må til i en god, vellagret familiemusikal er vispet grundig sammen på Kapp Melkefabrikk.

– Jeg gleder meg masse til premieren. Her blir det både dramatikk, spenning og litt kjærlighet. Og jeg får være med på alt sammen, det er herlig!

Hovedrolleinnehaver i den rykende ferske men samtidig vellagrede musikalen «Ostemysteriet», Hans Esben Gihle, gleder seg stort til kveldens verdenspremiere på krim-komplottet med musikk og komikk.

– Dette blir skikkelig morsomt, med artige slengbemerkninger og godt karakterspill, sier Gihle, som lyder navnet doktor Sopp resten av uka.

Egenkomponert musikal-debut

Det er manusforfatter og skuespiller Marianne Steinsrud og komponist Torbjørn Dyrud som har skrevet og komponert musikalen, som drar en melkefabrikk inn i krim-verdenen.

Sammen med sitt forskerteam har doktor Sopp klart å lage verdens første blåmuggost som er ferdig modnet på 30 sekunder – Granat Cordon Bleu. Men når de ansatte på fabrikken skal vise frem oppfinnelsen for et besøk fra utlandet skjer det noe dramatisk.

Torbjørn Dyrud og Marianne Steinsrud inne på doktor Sopps kontor i "Ostemysteriet"

FØRSTE MUSIKALPROSJEKT: Torbjørn Dyrud og Marianne Steinsrud skal nå presentere sin første, egenkomponerte musikal for publikum.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Både Steinsrud og Dyrud har lang erfaring fra revy og teater, men dette er deres aller første musikalprosjekt. Og begge sier det har vært rørende å se verket ta form på scenen de siste ukene.

– Der fantastisk å få se alle disse utrolig flinke folka fremføre denne musikalen. Det bobler rett og slett i kroppen, spesielt nå som det nærmer seg premiere, forteller Steinsrud.

Arbeidet med å utvikle familiemusikalen startet i 2012, og duoen har fått flere profesjonelle medarbeidere på laget, som Urbane Totninger-regissør Espen Alknes, pianist Morten Reppesgård og musikalstjernen Tonje Bakken Kvasbø, som nylig har flyttet til Østre Toten.

Muggsopp, krim og kjærlighet

I kveld går det røde teppet opp for meieri-dramaet i Mjølkefabrikken på Østre Toten. Ifølge «Ostemysteriets» egen Facebook-side er verdenspremieren så godt som utsolgt. Men skuelystne trenger ikke å fortvile av den grunn, for forestillingen vises hver dag denne uka forsikrer Steinsrud.

Hun håper publikum underveis får en fin opplevelse, hvor de både kan le og bli berørt av en salig blanding av muggsopp, krim og kjærlighet.

– Og selvfølgelig kan de glede seg til at det blir spennende. Plottet til Marianne er god, dette blir spennende, skyter makker Dyrud inn.

Kveldens urpremiere starter klokka 18.00.

Doktor sopp og hans tre forskere i "Ostemysteriet"

GRANAT CORDON BLEU: Doktor Sopp og forskerteamet han møter forviklinger når de finner opp en blåmuggost som er ferdig modnet på 30 sekunder. Fra venstre: Tonje Bakken Kvasbø, Gunnar Dundas, Mari Cathrine Brostuen Hagen og Hans Esben Gihle.

Foto: Monica Rikoll / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Isgang i Brumunda

    Ringsaker kommune advarer publikum å ferdes på stier, veger og broer ved Brumunda de nærmeste dagene. Årsaken er at det en del is i elva og en fare for at isen kan lage propper og dermed flomtilstand.

    Elva Brumunda med isgang
    Foto: Ringsaker kommune
  • Dømt for våpentyveri

    En mann er dømt til fengsel i 75 dager for å ha stjålet våpen og våpendeler for over 200.000 kroner fra en sportsforretning i Gjøvik. Mannen er også dømt for å ha brukt bensinkortet til arbeidsgivere sin til å fylle drivstoff på private biler.