NRK Meny
Normal

– Det var jeg som stjal campingvogna

En angrende synder i bolignød tok eier av campingvogna fullstendig på senga da han ringte og tilstod.

Campingvogn

BLE BORTE: Denne campingvogna ble stjålet fra Ringstad Caravan natt til 17. mai.

Foto: Elise Vigeland Øyhovden / NRK

Natt til 17. mai stjal en tyv ei Dethleffs-vogn fra en lagerplass ved Ringstad Caravan på Grindalsmoen. Vogna er vintertilpassa og koster 410 000 kroner, skriver Østlendingen. Tyveriet fikk derimot en uventa vending.

– Tyven ringte mens vogna var på vei tilbake til Elverum lørdag. Han sa han hadde gjort noe galt og følte han måtte ringe og unnskylde seg, sier Morten Bekkevoll, eier av Ringstad Caravan til NRK.

Tyven lovet å gjøre opp for seg og forklarte at han var i bolignød.

– Tyven sa «det var jeg som stjal vogna deres» og det var tydelig at han hadde veldig vondt, sier Bekkevoll som forteller at han ble tatt på senga da han fikk telefonen fra den angrende synderen.

Campingvogna som ble stjålet

TYVERI: Morten Bekkevoll, eier og daglig leder i Ringstad Caravan, ble frastjålet denne kostbare vogna. Etter en uke ringte tyven og beklaget det hele.

Foto: Elise Vigeland Øyhovden / NRK

Aldri opplevd maken

Bildene fra overvåkningskameraene viser at en bil rygger på plass foran campingvogna og få minutter senere kjører bilen avgåde i retning riksvegen. Tyveriet ble anmeldt og vogna funnet på fredag, etter at et stillbilde fra overvåkningskameraet ble lagt ut på Facebook. Det var etter dette at tyven ringte.

– Det hender fra tid til annen at en angrende synder melder seg, men det er mer unntaket enn regelen, sier politistasjonssjef Tom Johnsen i Elverum til Østlendingen.

Han forteller at dette blir tatt hensyn til når det avgjøres hvilken straff tyven får.

Morten Bekkevoll selv har aldri opplevd lignende.

– Jeg har opplevd tyverier, men ikke at folk ringer og beklager seg, sier han.

Det skal ikke være noen skader på vogna og den gjøres nå klar til kjøperen skal hente den på fredag.

Se TV-reportasje:

Tyven ringte selv og innrømmet å ha stjålet campingvogna.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.