NRK Meny
Normal

– Det er klart vi ble vettskremte

Elevene ved Mørkved skole i Ringsaker hadde akkurat tatt friminutt da et vindu i et av klasserommene løsnet og falt over pultene.

ET stort vindu løsnet og falt inn i et klasserom på Mørkved skole i Ringsaker, men ingen ble skadet.

Opplevde vindus-sjokket på Mørkved skole.

Lærer Jarle Bruun Olsen og to elever var igjen i klasserommet da de ble vitne til det nesten uvirkelig: Et stort, tungt vindu løsnet og falt inn i rommet!

– Klart vi ble vettskremte, sier lærer Jarle Bruun Olsen.

Uhellet skjedde i går, den første skoledagen etter sommerferien.

Bare flaks gjorde at ingen ble skadet. I dag ble alle vinduene på skolen rett og skrudd igjen for å være på den sikre siden.

Mørkved skole.

Her satt vinduet som løsnet og falt inn i klasserommet. De andre vinduene på skolen er rett og slett spikret igjen.

Foto: Frode Meskau / NRK

Allerede før sommerferien fryktet foreldreutvalget ved skolen (FAU) at det kunne skje ulykker som denne og skrev brev til kommunen der de forlangte en gjennomgang av skolen med tanke på sikkerhet, men ingenting har skjedd.

Ble vettskremte

Lærer Jarle Bruun Olsen og to elever var igjen i klasserommet og sto og pratet sammen da vinduet løsnet og falt over pultene.

– Det er klart vi ble vettskremte, sier Bruun Olsen.

Det var glassbiter i hele klasserommet. Det var bare flaks at det ikke satt elever under vinduet da det skjedde.

Læreren opplevde det som veldig ubehagelig.

– Hadde det skjedd før, så kunne det gått riktig ille. Det er noe jeg har tenkt på hele tida etterpå.

Vinduene skrudd igjen

Den eldste delen av Mørkved skole er fra 1929 . Siden er skolen bygd ut tre ganger, senest i 1984. Nå står skolen på Ringsaker kommunes rehabliteringliste, men blir ikke fornyet før Brøttum og Moelv skole er rustet opp.

I dag ble alle vinduene rett og slett skrudd igjen.

– Det er en holdbar løsning så lenge vinduene ikke brukes til å lufte. Foreløpig bruker vi mindre vinduer av en annen type til det, sier bygg- og eiendomssjef i Ringsaker kommune, Kjetil Wold Henriksen.

Han sier det nå jobbes på spreng med å skaffe ett nytt, stort vindu til alle klasserommene som kan brukes til lufting.

Mørkved skole.

Alle vinduene ved skolen er nå spikret igjen og kan ikke lenger brukes til lufting.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Etter de tiltakene vi nå har gjort, er det ingen grunn til bekymring lenger, sier Kjetil Wold Henriksen. Han mener Mørkved skole er forsvarlig å drive selv om den er gammel og nedslitt.

Fryktet ulykker

Men foreldreutvalget ved skolen er ikke helt fornøyd.

– Vi er opptatt av at barna våre skal ha en trygg og sikker skole, og vi trenger nå en forsikring fra kommunen, ikke bare at vinduene er skrudd igjen, men også på at hele skole er trygg, sier FAU-leder Øyvind Buraas.

Buraas sier FAU allerede før årets sommerferie fryktet ulykker som denne, og forlangte en gjennomgang av skolen for å få den sikret.

– Den gjennomgangen er ikke utført. Det er selvsagt et økonomisk spørsmål, men når det gjelder elevenes sikkerhet, kan vi ikke snakke om penger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.