NRK Meny
Normal

– Det er ikke ofte jeg blir stum

LENA (NRK): Kai Henning Stensrud ble lam etter en ulykke i hoppbakken i 1979. Nå er han nominert som årets ildsjel under Idrettsgallaen.

Kjetil André Aamodt, Kai Henning Stensrud

STJERNEOVERRASKELSE: Kjetil André Aamodt kom i dag med beskjeden om at Kai Henning Stensrud er en av fem nominerte til ildsjelprisen.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

Etter et stygt fall i hoppbakken i Granåsen for 37 år siden, har Kai Henning Stensrud sittet i rullestol, lam fra brystet og ned. Men selv om idrettskarrieren fikk en brutal stopp, har idretten og Kolbukameratene blitt en sentral del av livet til Stensrud.

I 30 år har han vært sentral i Kolbukameratene og i begrunnelsen for nominasjonen trekkes det frem at han har skapt samhold rundt idretten i hele bygda. Det legges også vekt på Stensruds gjennomføringskraft, at han er en god motivator og bidrar på alle områder i klubben.

– Ikke ofte jeg blir stum

Stensrud skjønte lite da Kjetil Andre Aamodt plutselig kom inn og avbrøt et møte.

– Det er ikke ofte jeg blir stum, men det er ikke lett å si noe nå. Men jeg setter utrolig pris å være nominert og dette hadde ikke vært mulig hadde det ikke vært for alle de som gjør den praktiske jobben rundt meg.

Idrettsinteressen er altoppslukende for Stensrud, noe som har gjort at han har hatt et langt engasjement i stort sett alle greiner av sport i Kolbukameratene.

– Jeg er interessert i absolutt alt av idrett og jeg håper jo at folk synes dette er fortjent, sier han.

Her bli ildsjel Kai Henning Stensrud overrasket av Kjetil Andre Aamodt som kommer med en hyggelig beskjed.

RØRT: Se reaksjonen Kai Henning Stensrud fikk da alpinlegende Kjetil André Aamodt overrasket ham med nyheten om årets ildsjel-nominasjon.

– Lot seg ikke stoppe

Kjetil André Aamodt er juryleder for ildsjelprisen og var imponert over hvordan Stensrud har engasjert seg i tre tiår.

– At Kai Henning brakk ryggen som 19-åring har ikke hindret han i å engasjere seg i idretten. Han er initiativtager til veldig mye bra og har vært involvert i fotball, håndball, kombinert, langrenn og hopp.

– Da vi leste begrunnelsen for nominasjon ble vi veldig imponerte over hvordan han har stått på i klubben til tross for ulykken. Han lot seg ikke stoppe og vi gleder oss til å se deg på Idrettsgallaen, sa Aamodt til Stensrud.

Juryen har halvparten av makten og folket avgjør resten med avstemming når ildsjelprisen skal bestemmes. Idrettsgallaen går av stabelen 7. januar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.