NRK Meny
Normal

– Det er ikke ofte jeg blir stum

LENA (NRK): Kai Henning Stensrud ble lam etter en ulykke i hoppbakken i 1979. Nå er han nominert som årets ildsjel under Idrettsgallaen.

Kjetil André Aamodt, Kai Henning Stensrud

STJERNEOVERRASKELSE: Kjetil André Aamodt kom i dag med beskjeden om at Kai Henning Stensrud er en av fem nominerte til ildsjelprisen.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

Etter et stygt fall i hoppbakken i Granåsen for 37 år siden, har Kai Henning Stensrud sittet i rullestol, lam fra brystet og ned. Men selv om idrettskarrieren fikk en brutal stopp, har idretten og Kolbukameratene blitt en sentral del av livet til Stensrud.

I 30 år har han vært sentral i Kolbukameratene og i begrunnelsen for nominasjonen trekkes det frem at han har skapt samhold rundt idretten i hele bygda. Det legges også vekt på Stensruds gjennomføringskraft, at han er en god motivator og bidrar på alle områder i klubben.

– Ikke ofte jeg blir stum

Stensrud skjønte lite da Kjetil Andre Aamodt plutselig kom inn og avbrøt et møte.

– Det er ikke ofte jeg blir stum, men det er ikke lett å si noe nå. Men jeg setter utrolig pris å være nominert og dette hadde ikke vært mulig hadde det ikke vært for alle de som gjør den praktiske jobben rundt meg.

Idrettsinteressen er altoppslukende for Stensrud, noe som har gjort at han har hatt et langt engasjement i stort sett alle greiner av sport i Kolbukameratene.

– Jeg er interessert i absolutt alt av idrett og jeg håper jo at folk synes dette er fortjent, sier han.

Her bli ildsjel Kai Henning Stensrud overrasket av Kjetil Andre Aamodt som kommer med en hyggelig beskjed.

RØRT: Se reaksjonen Kai Henning Stensrud fikk da alpinlegende Kjetil André Aamodt overrasket ham med nyheten om årets ildsjel-nominasjon.

– Lot seg ikke stoppe

Kjetil André Aamodt er juryleder for ildsjelprisen og var imponert over hvordan Stensrud har engasjert seg i tre tiår.

– At Kai Henning brakk ryggen som 19-åring har ikke hindret han i å engasjere seg i idretten. Han er initiativtager til veldig mye bra og har vært involvert i fotball, håndball, kombinert, langrenn og hopp.

– Da vi leste begrunnelsen for nominasjon ble vi veldig imponerte over hvordan han har stått på i klubben til tross for ulykken. Han lot seg ikke stoppe og vi gleder oss til å se deg på Idrettsgallaen, sa Aamodt til Stensrud.

Juryen har halvparten av makten og folket avgjør resten med avstemming når ildsjelprisen skal bestemmes. Idrettsgallaen går av stabelen 7. januar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK
 • Kongsvinger snudde og vant

  Storhamars ishockeygutter slo Stjernen 5-2 i kveld. Mens Kongsvinger tok seieren på sudden death i oppgjøret mot Manglerud Star, etter at de lå under 3-0 etter andre periode.

 • Storhamar leder før siste periode

  Storhamar leder 3-1 før siste periode i hockeyoppgjøret mot Stjernen. Kongsvinger derimot ligger under 3-0 hjemme mot Manglerud Star på hjemmebane. Siste periode i kampene begynner straks.