NRK Meny
Normal

– Dansen viktig for næringslivet

De mange tilreisende til Dansefestivalen på Sel legger igjen mye penger. Det har stor betydning for lokalsamfunnet.

Dansefestival Sel

- Deltakerne på Dansefestivalen på Sel bidrar trolig at nærbutikken består, sier festivalsjefen.

Foto: Nikolas Gogstad-Andersen / NRK

Denne uka har det vært fullt av folk på Dansefestivalen på Sel. Med flere tusen innenfor gjerdene betyr det gode inntekter også for lokalsamfunnet.

Kjærringbæring

Kjærringbæring var nytt av året på Dansefestivalen på Sel.

Foto: Nikolas Gogstad-Andersen / NRK

– Festivalen har store ringvirkninger, og det betyr enormt mye både for forretninger, turistbedrifter, lag og foreninger, sier dansefestivalsjef Øystein Ulen.

Nærbutikken avhengig av festivalen

En undersøkelse foretatt for noen år siden viste at festivalen innbrakte 12 millioner kroner til lokalt næringsliv. Den summen er større i dag.

– Nærbutikken vår har kanskje en omsetning på 1 million kroner på en uke. Uten festivalen hadde vi kanskje ikke hatt denne butikken, sier Ulen.

Festivalsjef Øystein Ulen tror også selve festivalen har klart å holde seg innenfor årets budsjett på 8,5 millioner kroner, selv om de foreløpig ikke har oversikt over billettinntektene.

– Vi er avhengig av stort besøk og godt vær. Det har vi hatt denne gangen. Og vi tror vi har hatt en del nye besøkende i år etter TV-serien som har gått om dans, sier Ulen.

Den fulle oversikten over økonomien og diverse ringvirkninger får festivalledelsen trolig nå når dansen har stilnet på Sel.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kartlegging av fastlegekontor

  Ingen fastlegekontor i Hedmark og Oppland er blant de ti beste i landet, viser kartlegging fra Forbrukerrådet. I Oppland kommer Gran legesenter best ut, mens Tangen legesenter topper i Hedmark. Sjekk ditt eget fastlegekontor på nrk.no

 • Tatt i fartskontroll på Tynset

  En sjåfør ble ilagt forenklet forelegg i en laserkontroll på Aumliveien på Tynset i morges. Høyeste hastighet var 49 kilometer i 30 sone.

 • Gruveanlegg får minnesmerke

  Det skal reises et minnesmerke over gruvedriften på Tverrfjellet på Dovrefjell. Det har kommunestyret i Dovre, Folldal og Oppdal bestemt. Neste år er det 50 år siden gruva på Tverrfjellet ble åpna. Gruva var i drift nær 30 år, før den ble stengt.

  Ved utsiktspaviljongen på Tverrfjellet med panoramautsikt over Snøhetta (2286 moh), og Svånåtindan (2209 moh).
  Foto: Ole Kristian Tangen