NRK Meny
Normal

– Blir iblant oppgitt og rimelig forbannet

Han representerer et lite parti, men han er en meget populær politiker.

Finn Olav Rolijordet
Foto: Steffen Fløan Øie

Finn Olav Rolijordet er inne i sitt 12 år som kommunestyrerepresentant. Ved siste valg var han den politikeren på Gjøvik som fikk flest slengere. Og det i fra alle partilister, sjøl om han representerer partiet Rødt.

– Jeg er oppvokst i Gjøvik, har mange venner og et stort nettverk. Og så er jeg veldig glad i byen min, sier Rolijordet.

Han forteller at han får mange henvendelser fra folk som spør om ting, vil ha tips eller få hjelp med saker de driver med.

– Jeg prøver å hjelpe så godt jeg kan. Jeg er borti mange saker som ikke er kjent for andre, eller som kommer i media, sier Rolijordet.

Men han innrømmer at engasjementet for byen er veldig sterkt.

Jeg blir innimellom oppgitt og rimelig forbannet over idiotiske planer fra politikere i Gjøvik.

Finn Olav Rolijordet, kommunerepresentant for partiet Rødt i Gjøvik

Rolijordet mener han av og til blir sett som den som forkludrer saker. Seinest om sykkelbyen Gjøvik, som han mener ble vedtatt uten at politikerne hadde lest sakspapirene nøye nok.

– Å planlegge en sykkelby må tas på alvor. En av forutsetningene i sykkelbyplanen er at 80 prosent av elevene skal sykle til skolen. Og når ingen av hovedtraseéne går innom en skole, da blir jeg oppgitt, sier Rolijordet.

Vil bruke pengene som er på bok

Han har engasjert seg i veisaker, skolenedleggelser, kultursaker og ikke minst bevaringen av fødeavdelingen ved sykehuset i Gjøvik.

Hvis han fikk være ordfører for en dag i byen sin ville han bruke pengene byen har på bok, ta dem ut fra fond og aksjer. For pengene ville han bygge bedre skoler og eldreboliger, og få en bedre eldreomsorg.

– Spekulativt av Eidsiva Energi

Den neste store saken hans blir nok å kjempe mot planene Eidsiva Energi har om videreføring av et fjernvarmeanlegg.

– Jeg synes det er spekulativt av Eidsiva å kjøre et pilotprosjekt på dette, tvers igjennom et boligstrøk, forbi en barnehage og ned til industrien. Når det er helt unødvendig, sier Rolijordet.

Og Rolijordet er ikke bekymret for at han vil kjede seg i livet.

– Jeg går framtida lyst i møte, jeg vil alltid ha noe å gjøre, sier han.

Intervjuet ble gjort før 22.07.2011.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Lygna får nytt ski-NM

    Lygna i Gran kommune skal arrangere del to i NM i langrenn i 2019. Det har Norges Skiforbund bestemt. Lygna arrangerte NM del en i fjor. Junior-NM i langrenn i 2020 går på Beitostølen.

    Petter Northug møter fans etter NM på Lygna
  • Trafikkuhell riksveg 4

    To personbiler er innblandet i et trafikkuhell på riksveg 4 sør for Mjøsbrua. Det er ikke meldt om personskader, men uhellet skaper problemer for trafikken på stedet, melder politiet.