NRK Meny
Normal

Stort ras ved Fåvang stasjon

Det kan ta flere dager før togstrekningen Ringebu – Lillehammer åpnes igjen, etter et stort ras. Trolig åpner heller ikke Hamar – Eidsvoll i dag.

NRK.no oppdaterer saken.

Det har gått et ras som er mellom 30 og 40 meter bredt like ved Fåvang stasjon i Ringebu. Jernbaneberket har ingen informasjon som tyder på at personer skal være tatt av raset.

– Vi vet foreløpig svært lite om det som har skjedd. Vi har folk på stedet som vurderer situasjonen nå, sier Trude Isaksen ved Jernbaneverket.

Det er lite sannsynlig at strekningen Ringebu – Lillehammer åpner i dag. Trolig tar det flere sager før strekningen åpnes.

– Dette kan ta tid å utbedre. Når strekningen åpnes, er umulig å spekulere i, sier Isaksen.

Hamar stengt

Mest sannsynlig åpner heller ikke Dovrebanen mellom Hamar og Eidsvoll i løpet av dagen, opplyste Jernbaneverket tidligere i dag.

– Vi jobber med å få ledet bort vann. Det er mange folk i arbeid nå, både egne folk og innleid mannskap. Inntil videre er banen stengt, forteller Tor Erik Skarpen ved Jernbaneverket.

Tidlig onsdag morgen ble jernbanen mellom Hamar og Eidsvoll stengt for trafikk på grunn av flom. Også mellom Ringebu og Lillehammer har banen vært stengt.

NSB har rådet folk å holde seg hjemme og eventuelt benytte hjemmekontor. Flom, jordras og jernbaneskinner som henger i løse luften fører til store problemer for reisende på Dovrebanen, Kongsvingerbanen og en rekke veier.

– Jeg anser det som svært lite sannsynlig at banen åpner i løpet av dagen, sier Skarpen.

Dovrebanen stengt på grunn av vann

Slik så Dovrebanen ut tidligere i dag.

Foto: Ellen Mohaugen