NRK Meny
Normal

– Alle fakta må på bordet

Pengegarantien til Hamar-firmaet Scan4news skal behandles i et ekstraordinært fylkestingsmøte. Onsdag ble det kjent at fylkesråd Eva Arnseth ga en pengegaranti uten å ha fullmakt til det.

En samlet opposisjon krever at det kalles inn til ekstraordinært fylkestingsmøte snarest mulig, på grunn av pengestøttesaken.

Gruppeleder for Frp i fylkestinget, Tor Andre Johnsen, sier det er viktig å få frem fakta.

– Det er behov for en grundig redegjørelse fra fylkesrådet om hva som egentlig har skjedd, sier Johnsen.

Denne uke ble det kjent at fylkesråd Eva Arnseth ga en garanti på seks millioner kroner til Hamar-firmaet, uten å ha fullmakt til det.

Johnsen mener det er for tidlig å si hva slags konsekvenser dette bør få for fylkesrådet.

– Alvorlig

– Det er alvorlig at saksbehandlingen ikke har foregått slik den skal, men om noen må ta sin hatt å gå eller om dette kun blir en ripe i lakken for fylkesrådet vil vi få svar på når alle fakta er på bordet, sier Johnsen.

Etter et hastemøte i fylkesrådet tidligere torsdag morgen, beklaget fylkesråd Njål Føsker at garantien var gitt før det hadde blitt gjort et vedtak om det i fylkesrådet.

– Vi beklager det som har skjedd, men jeg håper at vi med denne oppryddingen kan fortsette å ha tillit som fylkesråd, sa Føsker.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mistillit til Listhaug

  Et flertall av KrFs delegater til fylkesårsmøtene i Hedmark og Oppland mener landet ikke er tjent med Listhaug som justisminister. I dag ba de fylkeslederne gi beskjed til partiledelsen om at Listhaug må omplasseres.

  Ivar Aars på talerstolen fylkesårsmøtet KrF
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Tredjeplass for Flugstad Østberg

  Det ble en tredjeplass på Ingvild Flugstad Østberg under dagens verdenscuprenn i langrenn i Falun, 10 kilometer klassisk. Krista Pärmakoski vant foran Marit Bjørgen.

 • Kowalczyk vant kvinneklassen

  Polske Justyna Kowalczyk vant kvinneklassen i Birkebeinerrennet. På de neste plassene fulgte Katerina Smutna og Astrid Øyre Slind.