– All ære til arrangøren

Skijentene var storfornøyd etter skiåpningen i dag. – Jeg er glad det ble renn, det trenger jeg, sier Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik, som staket seg rundt på Beitosprinten i dag uten feste.

Ingvild Flugstad Østberg

SKRYT: Både Ingvild Flugstad Østberg (bildet) og Therese Johaug er imponert over innsatsen arrangørene har gjort for å få til skirenn på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skijentene var storfornøyd med å komme i gang med skiåpningen på Beitostølen i dag. Lenge så det vanskelig ut å få avviklet renn, på grunn av snømangel. Men i dag gikk startskuddet som planlagt, og det til stor glede for mange.

– Ja, det var kjempebra, arrangørene har jobbet knallhardt, og med litt snø som kom i natt også, så ble det vinterstemning i tillegg, smiler Østberg, som til slutt havnet på en 5. plass.

– God stemning

Østberg forteller at hun trenger flere renn for å komme skikkelig i gang.

– Jeg er veldig glad for at det ble løp, og her på Beitostølen er det bra stemning og folk stiller opp, så all ære, sier Østberg.

Denne sesongen er det ingen store mesterskap, men Østberg forteller at Tour de Ski og Tour du Canada er to av målene, men ikke minst har hun et ønske om å gjenta historien fra i fjor.

– Jeg tok jo mine første World cup-seiere i fjor, så målet er å kjempe i World Cup, både sprint og allround. Det var godt å komme i gang, sier Østberg.

(Saken fortsetter under bildet.)

Johaug og Østberg

SEIER: Therese Johaug vant fredagens 7,5 kilometer, mens Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fem.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Stolte av seg selv

Også Therese Johaug, som dro det lengste strået og vant det første rennet i Beitosprinten i dag, var fornøyd med å komme i gang.

– Veldig godt å få ski under beina, sier Johaug.

Hun er imponert over de forholdene som arrangøren har klart å få til.

– Arrangørene skal være stolte av seg selv, det er imponerende av dem som har vært med og ytt dugnadsinnsats, sier Johaug.

Hun forteller om rykter om at 150 barn skal ha plukket stein ved anlegget forrige lørdag.

– Det sier sitt, sier Johaug.

Og målsettingen for sesongen er klar.

– Tour de Ski er første prioritering, sier Johaug.

(Saken fortsetter under bildet.)

Skiåpning, Beitostølen

HVIT: Man kan tydelig se hvor skiløypa går på Beitostølen.

Foto: Nicolay Flaaten / Beitostølen

– Glad og stolt

Rennleder på Beitostølen, Erik Østli, er storfornøyd med åpningen.

– Vi har ikke sovet like godt i det siste, men nå er jeg veldig glad og stolt. Det er mange som har gjort en fantastisk jobb, sier Østli.

Han forteller om en møysommelig snøjobb, for å få til skiåpning på Beitostølen.

– Vi hadde en bra såle, men vi har vannet og saltet og kjørt på med snøkanoner. I tillegg har vi brukt veiduk for å konservere den snøen vi hadde. Med snø fra Filefjell og litt fra vår herre, så blir det skirenn, smiler rennlederen.