NRK Meny
Normal

– Du må holde det du lover, Jonas

– Ikke lov mer enn du kan holde, sa politikertalentet Trine Lise Stårvik da Arbeiderpartiets nye leder, Jonas Gahr Støre, var innom partilaget i Stange på sin signingsferd i dag.

Jonas Gahr Støre og varaordfører Trine Lise Stårvik

– Jeg har akktid hatt sansen for Jonas, sier Stange Aps unge varaordførerkandidat, Trine Lise Stårvik.

Foto: Per Magnussen / NRK

– Jeg opplever at mange unge mister troen på politikere og politikken fordi løfter ikke blir holdt. Jeg er opptatt av at det som loves, er gjennomførbart, sier Triine Lise Stårvik som er Aps nye varaordførerkandidat i Stange.

Støre er enig i at man skal holde løfter.

– På den annen side er det viktig å ha noe å strekke seg etter i politikken, og da er det viktig å være ærlig og si at det hadde vi som mål, men klarte det ikke. Jeg tror velgerne tåler det, hvis man er er ærlig om det.

Jonas Gahr Støre om fordelene og ulempene han veide før han sa ja til å bli partileder i Arbeiderpartiet.

Fersking

24 år gamle Trine Lise Stårvik fra Ottestad i Stange har alltid hatt sans for Jonas Gahr Støre. Selv vil hun bli varaordfører i Stange. I dag traff hun partilederen for første gang.

Den gifteklare 24 år gamle sykepleieren er fersk i politikken, og ble nestleder i Ottestad arbeiderlag i fjor høst og har akkurat sagt ja til å stille som varaordførerklandidat i Stange.

Jonas Gahr Stør og Trine Lise Stårvik

Trine Lise og Jonas ga hverandre gode råd.

Foto: Per Magnussen / NRK

I dag besøkte Jonas Gahr Støre, historisk sett, to av de rødeste fylkene i Norge, Hedmark og Oppland. Han synes det er flott at Trine Lise Stårvik engasjerer seg.

– Fordi hun kan vise andre unge at det å engasjere seg i politikken ikke er et stort skritt. Det er noe som er mulig.

Hva slags råd har han til henne, det kan være tøft og hardt i politikken.

– Det er det, men det er også veldig flott fordi hun vil bli tillitsvalgt og ombudskvinne. Du representerer noen, og du stiller opp for andre mennesker og skal tale deres interesser og sak. Og det er stort og ansvarsfullt i et demokrati.

Jonas Gahr Støre og Trine Lise Stårvik

Støre og Stårvik ga hverandre råd på Stange-treffet.

Foto: Per Magnussen / NRK

Headhunta

Trine Lise Stårvik har vært Ap-medlem i noen år, men har først nå bestemt seg for å være aktiv. Da sekretæren i Hedmark Arbeiderparti, Grethe Mikalsen, ringte og ba henne ta lederverv, var hun hos sin døende bestemor.

– Da Grete ringte meg, var bestemor veldig opptatt av at jeg måtte gripe denne sjansen. Hun har selv vært aktiv i Løten Ap. Hun, mormor og jeg har ofte diskutert politikk til langt på natt. Så denne sjansen måtte jeg bare gripe, sa hun, og det gjorde jeg.

Støre valgt til partileder

Støre tiljubles som ny Ap-leder.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Trine Lise Stårvik tror Jonas Gahr Støre blir en god partileder. Ap gjorde et byks på ei meningsmåling i dag. Var det tilfeldig eller Støre-effekt?

– Absolutt! Jeg har alltid hatt sansen for Jonas. Han gjorde en fantastisk jobb som utenriksminister, og jeg synes han kom greit igjennom det som helseminister som er en veldig krevende jobb, sier hun smiler.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Møteulykke i Vestre Slidre

    To kjøretøy er involvert i en møteulykke på E16 ved Kvåle i Vestre Slidre, melder politiet. Skadeomfanget er ikke kjent, nødetatene er på veg.

  • Ransaket MC-klubb i Stange

    Politiet har i ettermiddag ransaket lokalene til en motorsykkelklubb i Stange, der den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland var styremedlem til i går. Ifølge Hamar Arbeiderblad, skjer ransakingen i forbindelse med etterforskningen i drapssaken.

  • Vogntog sperrer vegen i Gausdal

    Det er redusert fremkommelighet på fylkesveg 255 i Øvre Svatsum i Gausdal på grunn av et vogntog som sperrer vegen. Berging er bestilt