NRK Innlandet – Lokale nyheter, TV og radio

NYHETSSENTER INNLANDET:

• Storhamar er norgesmestere etter sudden death

En spennende kamp i en fullsatt hockeyhall i Hamar førte til seier for hjemmelaget Storhamar etter sudden death.

Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da ble det gledestårer på flere.

For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt.

– Det er så deilig. Jeg har venta lenge. Jeg har tapt for mange finaler nå. Jeg har vært nervøs og hatt vondt i kroppen og magen. Endelig får jeg vinne for familien. Det har jeg venta på, jeg har ikke gjort det før, sier Patrick Thoresen til TV 2 etter kampen.

– Jeg har sikkert vært i 14-15 finaler i karrieren min. Jeg har vunnet to ganger og vet hvor vanskelig det er å vinne. Å kunne vinne foran dem i dag betyr jævlig mye, sier han om familien som sitter på tribunen.

Laget har nå blitt norgesmestere for åttende gang.

Kampen endte 4-3 til Storhamar. I første periode ledet Vålerenga, men i andre periode fikk Storhamar en utligning.

I tredje periode kom det et mål til hamarsingene, men Vålerenga scorte et mål 7 minutter inn.

Storhamar klarte likevel å få ledelsen fem minutter igjen, men ti sekunder før kampslutt, scorte Vålerenga, og stillingen var 3-3 etter tredje periode.

Til slutt vant Storhamar på sudden death.

Nå ble det kongepokal eller «bøtta», som det også blir kaldt, for Storhamar.

Storhamar vant bøtta
  • Raufoss er videre i cupen

Raufoss er videre i cupen.

– Etter en svak start på serien, fikk vi en etterlengtet opptur da vi avanserte til 3. runde i cupen etter å ha slått Skeid 2-1 på Nordre Åsen, skriver laget på sin hjemmeside.