NRK Meny
Normal

81-åring ranet i hjemmet

Reidar Rolstad (81) ble ranet i sitt eget hjem på Lillehammer i i går kveld. Tre personer tok seg inn i huset, bandt han truet han for penger. 

 

I dette huset ble 81-åringen ranet
Foto: Aleksander Nordby / NRK

Ranerne stakk senere av, trolig uten å ha funnet noe. 81-åringen klarte selv å ta seg ut på verandaen og rope til naboer som varslet politiet, opplyser operasjonsledar i Gudbrandsdalen politidistrikt, Knut Vestby.

- Han fløy meg overende så jeg datt i trappa. De ble et lite baksetak, forteller han til NRK.

Heldigvis kom han uskadd fra hendelsen.

Ringte på

Rolstad er bosatt på Søre Ål og trodde det var broren som kom på besøk da det ringte på døra ved 21.30-tida i går kveld.

Men utenfor stod tre maskerte menn som stormet inn i huset da han åpnet. Det ble et basketak mellom ranerne og 81-åringen, men overmakten ble for stor, og ranerne bandt ham fast til en stol.

 

Ranshus til 81- åring
Foto: Aleksander Nordby / NRK

Lette etter penger

Der satt 81-åringen mens ranerne gjennomsøkte huset for penger og verdigjenstander. De fant ingenting, og forlot huset uten å ta noe med seg.

Politiet tror ranerne kanskje hadde to biler. De kjørte bort i en lyseblå Toyota Hiace varebil og en hvit kassebil.

"En tøffing"

Reidar Rolstad har det bra etter forholdene. Han ble ikke fysisk skadet i basketaket, og politiet beskriver ham som både "robust" og som "en tøffing".

Politiet tror ikke det var tilfeldig at det var 81-åringen som ble ranet, noen har trodd han kan ha hatt penger hjemme hos seg selv.

- Vi har ikke grunnlag for å si at mannen kjente ranerne, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Knut Vestby.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg
 • Einar Busterud vil ha fire nye år

  Hamarordfører Einar Busterud ønsker fire nye år som ordfører i Hamar. På årsmøtet i By- og bygdelista i kveld gjorde han det klart at han stiller seg til disposisjon for en ny periode.

  Einar Busterud, tidligere ordfører i Hamar
  Foto: Knut Sveen / NRK