Hopp til innhold

Birkebeinerrittet fullt på 80 sekunder

Onsdag klokka 0900 gikk startskuddet for påmeldinga til neste års Birkebeinerritt. I fjor ble rittet fulltegnet på 53 sekunder, i år tok det 80 sekunder.

Daglig leder, Tone Lien

Tone Lien i Birkebeinerrittet forteller om fulltegnet ritt på 80 sekunder.

Foto: Joar Elgåen

Påmeldinga er et spenningsmoment i seg selv når sykkelentusiaster fra det ganske land skal forsøke å kare til seg et startnummer over fjellet.

Se video: Folkefest på to hjul

7000 påmeldte på 80 sekunder

På litt over et minutt skal 7000 syklister kaste seg over datamaskinene og melde seg på. Folk rydder kalenderen, låser døra og skrur av telefonene for å være sikker på at ingenting forstyrrer påmeldingsprosessen.

Likevel må Birkebeinerrittets medarbeidere hjelpe mange som av forskjellige grunner kludrer det til når skal melde seg på.

– Ei dame som var i kontakt med oss var redd for skilsmisse da hun ikke hadde fått meldt på mannen sin, sier leder Tone Lien i Birkebeinerrittet spøkefullt.

– Deres tre barn hadde forstyrret henne da hun skulle melde på mannen. Han burde kanskje ha gjort det selv, sier Tone Lien.

Grått i bakken

7000 deltagere skal sykle over fjellet under Birkebeinerrittet 2012. Her fra årets arrangement.

Foto: Aud Ingebjørg Barstad

Håp for etternølere

Selv om det er rift om startnummerne, er det mange som ikke møter opp til start på selve dagen.

– Noen får kanskje kalde føtter på grunn av været, andre tenker at de ikke har fått trent nok. Noen har fått frastjålet sykkelen og andre blir syke, forteller Tone Lien.

Dette betyr at det er mulig for etternølere å få tak i et startnummer. Og mange ringer til Birkebeinerrittets kontor for å få hjelp.

– Vi kan ikke hjelpe med så mange plasser, men vi kan roe ned frynsete nerver.

Neste års Birkebeinerritt går 25.august.

Se bilder fra årets Birkebeinerritt her

Flere saker fra Innlandet