NRK Meny
Normal

Tok farvel med Kristoffer

Kristoffer Sørli Jørgensen ble begravet fra Stange kirke i formiddag.  

Kristoffer Sørli Jørgensen begraves fra Stange kirke

Stange kirke var fullsatt av folk som ville ta farvel med Kristoffer Sørli Jørgensen.

Foto: Forsvaret

Se video: Stange tok farvel med Kristoffer

Kirken var pyntet med lys og blomsterkranser, og det norske flagget var drapert over kisten med den drepte soldaten fra Stange.

Mange var tilstede for å ta farvel med Kristoffer Sørli Jørgensen. Både tidligere klassekamerater fra ungdomsskolen og venner i idrettslaget var i Stange kirke i dag.

Det ble lagt ned krans fra Kongen og Forsvarsdepartementet, og fra forsvaret deltok sjefen for fellesoperativt hovedkvarter i Stavanger, Jan Reksten.

Det var ikke plass til alle i kirken og derfor ble også kapellet ved siden av tatt i bruk. Der ble begravelsesseremonien vist på storskjerm.

Jørgensen tjenestegjorde som vognfører i staben til den norskledede stabiliseringsstyrken i Maymana.

Han ble drept da han og en medsoldat, kjørte på en veibombe vel åtte kilometer utenfor den norske leiren i Maymana i forrige uke.

- Ei bygd i sorg

- Ei hel bygd sørger med dere, sa ordfører Nils A. Røhne til den dreptes familie i sin minnetale.

I løpet av uka har det vært minnemarkering med blomsternedleggelse ved rådhuset, og tirsdag gikk 700 personer i fakkeltog for å minne Sørli Jørgensen.

Unge og gamle har også strømmet til for å skrive i kondolanseprotokollen som er lagt ut i rådhuset.

Feltprest John Bjerkeli tok opp det store engasjementet i sin tale.

- Den omsorgen dere viser for hverandre i Stange håper jeg dere vil ta med dere videre i hverdagen som kommer. Det vil være viktig å være tilstede og bry seg om også da, sa Bjerkeli.

Return spilte

Den kjente rockebandet "Return", som er fra Stange, fremførte sin "Sing me a song" under begravelsen. De fire medlemmene fremførte en rolig og dempet versjon, med akustiske gitarer og tromme.

Kisten ble båret ut av kirken av familiemedlemmer til den døde.

Etter jordpåkastelsen fløy fire F-16-fly i formasjon over Stange kirke. Høytidligheten ble avsluttet ved graven av feltprest John Bjerkeli.

 

Kristoffer Sørli Jørgensen begraves fra Stange kirke

700 personer tok farvel med Kristoffer i Stange kirke i dag.

Foto: Forsvaret

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leide PR-hjelp til E6-kamp

  Regionrådene leide inn PR-byrå for å få fortgang i videre utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Ifølge GD kom regningen på 380 000 kroner. Målet var å få E6 på dagsorden før behandlingen av Nasjonal Transportplan.

  Planter igjen ny E6 Sjoa
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • I retten for overgrep mot småjenter

  Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 åring som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot 6 småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor Thorbjørn Klundseter, har tatt forbehold om påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.

 • Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

  Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK