NRK Meny
Normal

70-tallets musikkhelter lokker folk

Lillehammer Classic Rock Festival avsluttes lørdag kveld etter tre dager med musikk fra gamle storheter på 70-tallet.

Procol Harum LP-cover

Presse- og informasjonsansvarlig Tore Feiring er fornøyd med oppslutningen så langt.

Torsdag var det rundt 400 personer til stede på konsertene, mens det fredag kveld var nærmere 1200 publikummere til stede på festivalen.

- Vi forventer opp mot 1500 lørdag kveld, sier Feiring.

Tidligere i uken spilte legendariske The Sweet og 10CC på Lillehammer. Debatten i forkant av festivalen om at de selger "døde" artister har ikke affisert publikum.

- Lillehammer på kartet

Presseansvarlig Tore Feiring er fornøyd med arrangementet så langt. Rundt 40 frivillige og 60 ansatte ved Lillehammer Hotell har lagt forholdene til rette for festivalen.

- Det er klart at det betyr en del for Lillehammer. Hotellet har leid bort 500 rom i løpet av helgen og i tillegg kommer andre tilreisende. Lillehammer blir med dette satt på kartet, både i Europa og USA, sier Feiring.

10CC

Legendariske band

Lørdag kveld er den store kvelden for 70-talls entusiastene. Da spiller nemlig Procol Hurum - mest kjent for "A whiter shade of pale". Gary Brookers holder fortsatt koken.

Det engelske bandet "Never the Bride" er et forholdsvis nytt bekjentskap, men i følge rapportene skal de to frontfigurene Nikkie og Been gjøre stor suksess fra scenekanten.

Senere på kvelden spiller "The Sensational Alex Harvey Band" fra Skottland og "The Quierboys" fra England.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ødela celledør på politistasjon

    En kvinne i 40-åra fra Hedmarken er dømt til fengsel i 21 dager for å ha kommet med trusler mot flere personer. Hun er også dømt for trusler mot politiet og for å ha ødelagt deler på ei celledør på Hamar politistasjon.