NRK Meny
Normal

6062 så håndball for kreftsaken

Elverums håndballherrer klarte målet om å sette ny publikumsrekord i eliteserien. 6062 publikummere møtte opp i Hamar OL-amfi lørdag kveld for å støtte kreftsaken.

6062 så håndball for kreftsaken
Foto: Anne Kari Løberg

Dermed vant Elverums håndballherrer kampen om norsk publikumsrekord. Den gamle rekorden var på 5 500 tilskuere. Men på banen klarte de ikke å prestere like godt. Kampen mot Arendal endte med uavgjort 25–25.

Håndball for kreftsaken
Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Med rosa drakter

Elverums håndballherrer stilte med rosa drakter på banen i kampen som dreide seg like mye om kampen mot kreft, som poeng i eliteserien. Om det var draktene, det å spille i en ishockeyhall eller at de ble nervøse foran 6062 tilskuere som gjorde at de aldri fant helt rytmen i spillet vites ikke. I første omgang fungerte det verken i forsvar eller angrep. Etter første omgang ledet Arendal 11–10. Elverum klarte ikke å få overtaket i andre omgang.

Arendal-keeper Svenn Erik Medhus hadde gjennom hele kampen flere gode redninger, i tillegg til at mange av skuddene mot han ikke var bra plassert. Elverumskeeperne hadde også flere gode redninger, men laget klarte ikke å benytte kontringsmulighetene. Arendal ledet med tre mål da det var igjen et minutt av kampen. Da våknet elverumsspillerne, og benytta sekundene maksimalt. Helt til siste sekund da Elverum fikk straffe, og Andreas Rönneberg klarte å sette ballen i mål så kampen endte med uavgjort.

Mye penger til kreftsaken

Men om ikke kampen på banen var like stor suksess for elverumsingene, ble det likevel en suksess for mange andre. For hver tilskuer som kom i hallen bidro sponsorer med alt fra 50 øre til 10 kroner som skal gå til Kreftsaken og til et skoleprosjekt Elverum folkehøgskole har i Uganda.

Og om spillerne ikke presterte like bra som publikum hadde forventa, var det stor stemning i hallen som var dekket med rosa effekter i Rosa sløyfe-aksjonen. Og for Elverums egen vingspiller Kalle Bjørkmann, som var initiativtaker til rekordforsøket, var det et bevis på at det faktisk går an å samle over 6000 tilskuere på en herrehåndballkamp i Norge.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl
 • Legger ned skole

  Politikerne i Sel kommune vedtok i dag å legge ned Sel skole, skriver GD. Ap og SV fikk flertall for å samle Otta og Sel til en skolekrets. Årsaken er dårligere økonomi og lavere elevtall.