NRK Meny
Normal

6.179 uten strøm på 1. juledag

Over 6.000 strømkunder i Hedmark og Oppland har vært uten strøm i dag på grunn av den kraftige vinden. De fleste har nå fått strømmen tilbake.

Vindfall over strømledning

Trær som har falt over strømlinjene og forårsaket strømbrudd. Arkivbilde.

Foto: NTE

I 21-tida fredag kveld var 408 kunder på Helgøya og på Tingnes i Ringsaker fortsatt uten strøm. Nå har alle i Ringsaker fått strømmen tilbake.

I 22-tiden gjensto det bare 73 kunder i Vifladt i Gjøvik. Der er feilen lokalisert og det jobbes med å rette den.

Vindfall

Årsaken til strømproblemene er kraftig vind, som har ført til at trær velter over strømlinjene.

I alt har over 6.000 kunder vært uten strøm i kortere eller lengre perioder i Hedmark og Oppland på 1. juledag.

De som har vært berørt er strømkunder i Sør-Odal, Våler, Ringsaker og Gjøvik. Og i tillegg har Raufoss Industripark vært rammet.

Eidsivas mannskaper jobber for å utbedre feilene, melder kommunikasjonsrådgiver Ragnhild Børresen Abrante i Eidsiva Energi.

Strømløst i Stange også

Stange Energi melder om strømbrudd i Starhellinga i kveld. Det jobbes med feilretting, men på grunn av dårlig vær, kan det ta litt tid før alle får strømmen tilbake, melder Stange Energi.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kvinne i 30-åra funnet død

    En kvinne i 30-åra er funnet død i ei leilighet i Kongsvinger, bekrefter politiadvokat Wigdis Hjalmarsen i Innlandet politidistrikt. To personer er siktet i saken. Politiet har etterforsket saken i hele dag, og vil nå avhøre de to siktede personene.

  • Jansrud sølv i NM

    Kjetil Jansrud fra Vinstra ble nummer to i NM i utfor i Hafjell i dag. Jansrud var 0,16 sekunder bak vinneren, Adrian Smiseth Sejersted. Aksel Lund Svindal ble nummer tre.

    Kjetil Jansrud i Kvitfjell
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK