NRK Meny
Normal

Mette-Marit møtte 5000 barn

6000 barn var i dag på Domkirkeodden i Hamar for å feire regnmakernes store vennergidag sammen med kronprinsesse Mette-Marit.

Kronprinsesse Mette-Marit på Domkirkeodden i Hamar.
Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

I dag har regnmakerenes vennergidag blitt feiret i Hamar. Nesten 5000 barn hadde flyttet skoledagen fra klasserommet til Domkirkeodden for å lære mer om energi, klima og å redde verden.

På scenen sto programleder Stian Barsnes Simonsen, og med seg hadde han blant annet Bjørn Johan Muri, Venke Knutson, rapduoen Robin og Bugge, og ikke minst MGP jr.-vinneren – Ulrik.

Regnmakernes Vennergidag fokuserer på energi og klima, og til arrangementet på Domkirkeodden var barn fra skoler i Hamar-regionen og nærliggende kommuner invitert. Det er det statlige foretaket Enova som står bak den årlige Vennergidagen.

Video Kronprinsesse Mette-Marit på Vennergidagen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Uskadd etter å ha kjørt ned stolpe

  Føreren kom uskadd fra en utforkjøring på riksvei 4 i Gjøvik ved Hunton i kveld. Bilen havnet i grøfta etter å ha kjørt ned en lyktestolpe.

 • Tatt for narkobruk på Kongsvinger

  En person ble tatt bruk av narkotika på Kongsvinger jernbanestasjon ved 18-tiden mandag. Personen anmeldes for forholdet, melder politiet.

 • Kø på riksvei 25

  Trafikken går sakte på riksvei 25 mellom Elverum og Hamar på grunn av bilberging.

  Kø rv 25
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK