Mette-Marit møtte 5000 barn

6000 barn var i dag på Domkirkeodden i Hamar for å feire regnmakernes store vennergidag sammen med kronprinsesse Mette-Marit.

Kronprinsesse Mette-Marit på Domkirkeodden i Hamar.
Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

I dag har regnmakerenes vennergidag blitt feiret i Hamar. Nesten 5000 barn hadde flyttet skoledagen fra klasserommet til Domkirkeodden for å lære mer om energi, klima og å redde verden.

På scenen sto programleder Stian Barsnes Simonsen, og med seg hadde han blant annet Bjørn Johan Muri, Venke Knutson, rapduoen Robin og Bugge, og ikke minst MGP jr.-vinneren – Ulrik.

Regnmakernes Vennergidag fokuserer på energi og klima, og til arrangementet på Domkirkeodden var barn fra skoler i Hamar-regionen og nærliggende kommuner invitert. Det er det statlige foretaket Enova som står bak den årlige Vennergidagen.

Video Kronprinsesse Mette-Marit på Vennergidagen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trettebergstuen blir mamma

    Anette Trettebergstuen har annonsert på Facebook, at hun venter barn. Det skriver VG. Trettebergstuen er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Hedmark. På Facebook skriver hun blant annet: «Hurra! Om noen måneder får ponnidressen en liten eier, og vi blir foreldre. For de som lurer så er jo vi som begge er homofile følgelig ikke et par, men vi skal oppdra barnet sammen i delt omsorg.»