NRK Meny
Normal

50 mister jobben

Callsenterselskapet Windmill Sales skal legge ned sin avdeling i Valdres – nøyaktig to år etter at de etablerte seg der.

Windmill Fagernes

Windmill Sales har holdt til i Valdres i to år.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

– Når man har en ledelse som ikke tenker langsiktig, men kortsiktig, så kom ikke dette som en bombe, sier avdelingsleder i Windmill, Anne Synnøve Austdal til NRK.

Windmill Sales legger ned sin avdeling på Fagernes i Valdres 31. mai, og 50 ansatte står uten jobb.

Uenig

Bedriften hadde avtale om billig leie av lokalene frem til 1. juli dette året. Windmill har også en avdeling i Kongsvinger der leieavtalen strekker seg betydelig lenger.

– Når situasjonen står slik og det ikke er oppdragsgivere nok, er det naturlig at Valdres legges ned først, sier avdelingsleder hos Windmill i Fagernes Anne Synnøve Austdal.

Hun er ikke enig med beslutningen om nedleggingen som er kommet fra sentralt hold i Windmill.

– De skylder på markedet og på oppdragsgivere. Jeg er litt uenig med ledelsen min om markedet. Markedet er ikke forandret. Det er tøft for alle som driver med salg, og det blir bare tøffere og tøffere, sier Austadal.

– God stemning

Hun forteller at de ansatte tar er med godt mot tross nyheten om nedleggelse som de fikk like over påske.

– Vi har klart å holde stemningen veldig godt oppe. Vi har levert gode salgsresultater også etter at vi fikk vite om nedleggelsen, sier hun.

Jobber med løsninger

Det skyldes, ifølge Austdal, at man er bestemt på å avslutte med stil i Windmill, men også at man ser mulige løsninger.

– Vi i ledelsen ser løsninger som vi har god tro på at vi skal klare å komme i mål med. Vi skal i møter med fylkeskommunen, næringsråd og ledelsen i Windmill neste mandag, sier hun.

Austdal ønsker imidlertid ikke å kommentere hva slags mulige løsninger dette dreier seg om.

Bedriften tok over de tomme lokalene på Fagernes 25. mai for to år siden etter at nummeropplysningen 1881 hadde lagt ned i Valdres.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mistillit til Listhaug

  Et flertall av KrFs delegater til fylkesårsmøtene i Hedmark og Oppland mener landet ikke er tjent med Listhaug som justisminister. I dag ba de fylkeslederne gi beskjed til partiledelsen om at Listhaug må omplasseres.

  Ivar Aars på talerstolen fylkesårsmøtet KrF
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Tredjeplass for Flugstad Østberg

  Det ble en tredjeplass på Ingvild Flugstad Østberg under dagens verdenscuprenn i langrenn i Falun, 10 kilometer klassisk. Krista Pärmakoski vant foran Marit Bjørgen.

 • Kowalczyk vant kvinneklassen

  Polske Justyna Kowalczyk vant kvinneklassen i Birkebeinerrennet. På de neste plassene fulgte Katerina Smutna og Astrid Øyre Slind.