NRK Meny

5 millionar kroner til Maihaugen

Lillehammer Museum på Maihaugen får 5 millionar kroner av regjeringa til arbeidet med å restaurere barndomsheimen til Dronning Sonja. 1930-talshuset vart flytta til museet i fjor, og fasaden er tilbakeført til original utsjånad. Men framleis gjenstår mykje arbeid innvendig. Målet er å opne huset til Kongeparet sitt gullbryllupp i august neste år.

Dronning Sonja sin barndomsheim
Foto: Arne Sørenes / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Busspassasjerer bruker oftere belte

  Statens vegvesen har kontrollert beltebruken i buss denne uka. På bussene som ble kontrollert i Oppland brukte alle belte. I Hedmark var det fem passasjerer som ikke brukte belte og fire av dem ble ilagt gebyr.

  Belte i buss
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Offentlig søppeltømming

  Det offentlige skal nå ta over søppeltømminga på Hedmarken. Representantskapet i Sirkula, som eies av kommunene, bestemte det i går. Sirkula tar over søppeltømminga når den midlertidige avtalen med Nortransport går ut seinest i mars neste år.

 • Verdensberømte strykere til Valdres

  Den verdensberømte franske strykekvartetten Quatuor Ebène skal spille under Valdres Sommersymfoni i juni. Før de kommer til Valdres skal de spille i New York, London, Berlin og Amsterdam. Valdres Sommersymfoni startet årlige festivaler i 1994.

  Quatuor Ebene
  Foto: Julien Mignot / Julien Mignot