Hopp til innhold

4500 fjellryper i Trysilfjellet

Over 4500 kvinner sto på startstreken i kvinneløpet Trysilrypa lørdag morgen.

Over 4500 kvinner sto på startstreken i kvinneløpet Trysilrypa lørdag morgen. Trysilrypa som ble arrangert for 14. gang i år, satte ny deltakerrekord med over 4.500 deltakere.

Se intervju med: arrangør Gedde Enberget og Heidi Brenden, vinner av 6 km Lill Hege Bjørklund fra Sørskogbygda og vinner av 13 km Rønnaug Tveito Skille fra Strandbygda ski. Fotograf Odd Ragnar Lund.

Trysilrypa som ble arrangert for 14. gang i år, satte ny deltakerrekord med over 4.500 deltakere. Løypene var på seks, ti og 13 kilometer, og man valgte om man ville gå eller løpe.

Fjellrypa 2013

Det viktigste er å ha det gøy.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Trysilrypa er ei jentehelg i Trysilhelga hvor det sosiale er like viktig som fjellturen. Og det stod ikke på fantasien når det kom til fjellrypenes kostymer. Alt fra munker, smurfer og kuer stod på startstreken. Flere av damene hadde sportsantrekket på og løp hele veien, men vel så mange gikk hele marsjen med pauser underveis.

Fjellrypa 2013, smurfer

Startklare smurferyper.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

På kvelden var det afterrun med bankett og levende musikk. En trubadur sørget for god stemning blant de spreke og glade rypene.

Fjellrypa 2013

Det viktigste er ikke å vinne.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK