NRK Meny
Normal

Jobber dugnad for å lokke skiløperne til Beitostølen

Beitosprinten ble avlyst, men ordføreren tar snøskuffa fatt for å sikre tilreisende gode treningsforhold.

Dugnad Valdres

På Valdresflya stilte de mannsterke opp på dugnad for å gjøre det beste ut av treningforholdene.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Dugnad Valdres

Ordfører Kjell Berge Melbybråten.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

– Dette tåler vi!

Dugnadsdeltaker og ordfører i Østre Slidre, Kjell Berge Melbybråten, tar snøskuffa fatt. Han og omtrent 40 andre dugnadsfolk var samlet på Valdresflya i dag – med ett mål før øyet:

– Vi ønsker å stå på for å få et best mulig langrennstilbud til dem som kommer hit nå. Værforholdene har ikke akkurat vært snille med oss i det siste. Her på Valdres er det derfor et hardt skiføre, sier Melbybråten.

Trenger hotellgjester

Som kjent var Beitosprinten avlyst på grunn av snømangel, og verdenscupåpningen i området henger i en tynn tråd. Nå jobbes det på spreng for å legge forholdene til rette slik at de norske og utenlandske lagene som har planlagt treningsopphold på Beitostølen, faktisk kommer.

Daglig leder på Beitostølen Resort, Atle Hovi, sier at det er viktig å få utøverne på plass i ei ellers stille periode for hotellet på Beitostølen:

– På så kort varsel er det vanskelig å finne andre gjester å fylle opp med, så da vil vi ha mange tomme senger, sier han.

Fornøyd franskmann

Et fransk elitelag har allerede vært fem dager i Valdres, og skal være til slutten av november. En av løperne, Clement Mailler, er godt fornøyd med forholdene. Tross lite snø:

– Det har vært bra å gå på ski her. Den første dagen var det litt vanskelig, men nå er sporene og snøen blitt bra. Det er også kaldt om natta så snøen holder seg derfor bra, sier han.

– Kan bedre

Dersom det skulle komme snøfattige novembermåneder også andre år, tror Atle Hovi det vil være mulig å forberede seg enda bedre på det:

– Det har jo også skjedd tidligere at Beitosprinten har blitt avlyst, så vi må se på alle mulige tiltak. Det har vært snakk om å lage snølager samt gjøre grunnpreparering enda bedre, så det vil bli jobbet med dette fremover.

– Mer dugnad

Også ordføreren mener at det absolutt er på tide å rydde møteboka, og dra med seg folk på løypedugnad.

– Vi mener det er verdt innsatsen, og uansett vil vi gjøre det vi kan for at kundene våre blir fornøyde.

Dugnad Valdres

Atle Hovi, daglig leder ved Beitostølen Resort.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skolebuss av veien ved Kapp

  En skolebuss kjørte av veien ved Kapp Legesenter ved 14.45-tiden mandag. Bussen holdt på å velte og står på kanten av veibanen. Alle i bussen er ute og fremstår som uskadet, ifølge nødetatene.

  Buss kjørte av veien ved Kapp legesenter
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Høye brøytekanter kan bli en fare

  Statens vegvesen frykter dårlig sikt som følge av brøytekanter, kan føre til ulykker.Vi er særlig bekymret for at dårlig sikt kan gi fotgjengerulykker ved gangfelt, sier seksjonsleder Lars Alhaug i Statens vegvesen i Hedmark.

  Høye brøytekanter er farlige for fotgjengere.
  Foto: Arne Sørenes / NRK
 • Verktøy stjålet fra bil på Skarnes

  Politiet etterforsker tjuveri fra en bil på Skarnes. Det er tatt diverse elektrisk verktøy i morgentimene. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.