NRK Meny
Normal

40 ambassadører på besøk i Innlandet

UD er på sin årlige sommertur med ambassadørene fra hele verden. Denne gangen går turen til Lillehammer-området, Hedmarken og Vestoppland.

UD på sommertur i Innlandet, her på Maihaugen.

Guide Mari Agnethe Haugen viste ambassadørene rundt på Maihaugen på Lillehammer.

Foto: Geir Røed / NRK

Ambassadører fra hele verden skal bli klokere på Oppland og Hedmark. Denne uka besøker de mange steder i innlandet.

– Det er hyggelig å besøke Hedmark og Oppland i dette strålende været, sier avdelingsdirektør i Utenriksdepartementet, Morten Paulsen.

Viktig å vise fram Norge

I år har han med seg 40 ambassadører som blant annet har besøkt Moelven Bruk, Hunderfossen og Maihaugen. Her ble det møtt av skuespillere som tok dem tilbake til et gårdsbruk på 1800-tallet.

Ambassadører på tur til Maihaugen

Ambassadørene fikk et innblikk i Norge på 1800-tallet og tidlig på1900-tallet. Guider på Maihaugen Mari Agnethe Haugen og Reidar Svegården.

Foto: Geir Røed / NRK

De fikk også et lite innblikk i hvordan det var i Norge rett etter unionsoppløsningen i 1905. I ettermiddag besøker de Hoel gård på Nes, ta Skibladner over til Gjøvik og så videre til Raufoss Industrier og industrimuseet Kistefos. Hvert år tar UD med seg ambassadørene som bor i Norge på en sommertur.

– Det er viktig for UD å vise hva Norge kan by på av historie, kultur og næringsliv, sier Paulsen.

Og de 40 ambassadørene med følge koser seg på turen i Innlandet i flott sommervær.

Ambassadører på Hoel gård

På besøk på Hoel gård på Nes i Ringsaker.

Foto: Geir Røed / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i Gjøvik

    Alle kom seg ut da det brøt ut brann i en bolig i Nerby Terrasse i Gjøvik klokka 00.40 i natt. Brannårsaken var trolig varmgang i en avfukter, melder politiet.

  • Får 30.000 for å pendle

    Ansatte i fylkeskommunen som må pendle når Hedmark og Oppland slås sammen skal få mellom 20.000 og 30.000 kroner i kompensasjon i året, samt inntil en times reise hver dag inkludert i arbeidstiden. Det skriver Østlendigen.