NRK Meny
Normal

Brann i fyrrom - 33 evakuert

Ingen kom til skade, men 33 beboere måtte evakueres da det brøt ut brann i fyrrommet på Sønsterud bofellesskap i Åsnes lørdag morgen.

Brann Sønsterud bofellesskap

Brannen på Sønsterud bofellesskap ble raskt slukket, og ingen kom til skade.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Brannen førte til sterk røykutvikling. Men ifølge politiet i Hedmark kom ingen til skade som følge av brannen. Både brannmannskaper og ambulanse kom raskt til stedet, og brannen ble raskt slukket.

Brannen startet i elektrodelen av fyranlegget. Etter det NRK får opplyst skal årsaken ha vært en kortslutning i et sikringsskap.

De 33 evakuerte måtte vente et par timer før de kunne flytte tilbake. Til å begynne med fikk de bare komme inn i den nye delen av bygningene, mens vinduene ble satt på vidt gap for utlufting av røyk og røyklukt i bygget.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl