NRK Meny
Normal

300 gardesoldater inntok Elverum

En kolonne med 300 soldater toget inn i Elverum sentrum i morges for å markere at Gardens rekruttskole nå flytter til Elverum.

300 gardesoldater inntok Elverum
Foto: Ida Nysæter Rasch / NRK

Sjøl om det er i skytefeltet på Terningmoen de skal holde til mest vil nok de kortklipte rekruttene sette sitt preg på Elverum sentrum på kveldstid i tiden framover.

Flytter fra Rena

Gardens rekruttskole flytter fra Rena Leir på grunn av plassmangel. Major Atle Steindal som er sjef for Gardeskolen sier at Terningmoen også passer bedre til den type trening rekruttene i Garden skal ha.

- Rena er bygd for en annen type avdeling. Terningmoen er bedre for trening av enkeltpersoner slik vi gjør, sier Steindal.

De blir inntak av 500 soldater fire ganger i året. De skal gå gjennom en tre måneders opplæring til å bli soldater før de sendes videre til Huseby.

300 gardesoldater inntok Elverum
Foto: Ida Nysæter Rasch / NRK

Viktig for Elverum

For Elverum er Gardens ankomst til Elverum er kjærkommen gave. Tidligere var det flere hundre soldater på Terningmoen, men leiren har de senere årene gradvis blitt tappet for soldater og befal.

Major Atle Steindal er også glad for at de nå flytter til Elverum.

- For mange av soldatene er det nærmere hjemmet deres, og det meste av befalet bor allerede i Elverum fra før, sier han.

Han innrømmer at de kortklipte rekruttene kanskje kommer til å sette preg på utelivet i Elverum.

- Men vi skal prøve å holde dem mest mulig i skytefeltet, ler han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Skjøld fikk bronse

    Maren Skjøld fra Gjøvik fikk bronse under kombinasjonen i alpin-NM i Hafjell i dag, melder Oppland Arbeiderblad. Lørdag er det super-G og på søndag slalåm.

    Maren Skjøld
    Foto: Skiforbundet
  • Fengslet i fire uker

    Mannen og kvinnen som er siktet for ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand, etter at en kvinne ble funnet død i Kongsvinger tirdag, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Kjennelsen falt i Glåmdal tingrett i ettermiddag.