NRK Meny
Normal

30 millioner tulipaner

J Karlsen gartneri i Søndre Land har fått ny kjempeordre: De skal dyrke 10 millioner tulipaner i vinter.

J Karlsen gartener dyrker millioner av tulpaner
Foto: Sara Johannessen / Scanpix

 

30 millioner tulipaner

Gartneriet i Søndre Land skal fram til april dyrke fram 10 millioner tulipaner for kjeden Mester Grønn, og det samme skal de gjøre tre år framover.

- Vi må utvide med nye produksjonslokaler for å klare dette, sier gartner Jørgen Karlsen. 1. november åpner de derfor en ny, teknologisk produksjonsenhet, som i følge Jørgen Karlsen også er mer miljøvennlig.

Totalt skal J Karlsen dyrke 28 millioner tulipaner denne sesongen, i tillegg til liljedyrking om sommeren. Dette gir til sammen rundt 30 årsverk på gartneriet, som er Skandinavias største med hensyn til tulipandyrking.

Moteriktig

Tulipaner er en veldig populær blomst her i landet om vinteren. Bare Mester Grønn selger tulipaner for 50 millioner kroner i året.

- Det er viktig at tulipanene er ferske. Dessuten må de følge motene med hensyn til farger, sier Erling Ølstad i Mester Grønn.

Til jul skal tulipanene være røde, mesnde skal være gule til påsek.

- Men alt tyder på at rosa blir vårens motefarge på tulipanen, sier Ølstad.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Høyesterett avviser avskjedssak

  Stein-Robin Kleven Bergh får ikke prøvd avskjedssaken sin for Høyesterett, ifølge Glåmdalen. Kleven Bergh ble avskjediget fra politiet i 2015 etter å ha kommet med uttalelser om politikere som ble oppfattet som rasistiske.

 • Garasjebrann i Mesnalia

  Laster Twitter-innhold
 • Skolebuss av veien ved Kapp

  En skolebuss kjørte av veien ved Kapp Legesenter ved 14.45-tiden mandag. Bussen holdt på å velte og står på kanten av veibanen. Alle i bussen er ute og fremstår som uskadet, ifølge nødetatene.

  Buss kjørte av veien ved Kapp legesenter
  Foto: Jorun Vang / NRK