NRK Meny
Normal

Politiet tror treåring døde etter en ulykke

Den tre år gamle gutten som i forrige uke døde etter å ha fått en komfyr over seg, ble trolig kvalt.

Rondeslottet

Her, på Rondeslottet asylmottak i Sel, skjedde hendelsen som politiet nå anser som en ulykke.

Foto: Geir Randby / NRK

Onsdag 4. januar døde en tre år gammel gutt fra Sudan etter skadene han fikk da en ovn veltet over ham på et asylmottak. Politiet etterforsket først saken som et mistenkelig dødsfall.

– En ulykke

Kripos skal nå undersøke komfyren samt rekonstruere hendelsesforløpet, ifølge politiet ved Sel Lensmannskontor. En foreløpig obduksjonsrapport viser at den 3 år gamle gutten som døde på asylmottaket på Rondeslottet i forrige uke ble kvalt, da han fikk en komfyr over seg.

– Politiet anser hendelsen som en ulykke under svært uheldige omstendigheter, sier politioverbetjent Erik Tønnes.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK