NRK Meny
Normal

290 sauer rovdyrdrept

Rovdyrene har forsynt seg kraftig av sauebestanden. Nå er sauene i Rendalen hentet hjem.

Ulv
Foto: Løchen, Per / SCANPIX

Lenger turte ikke saueeierne i Hanestadkjølen sauesenkelag å ha sauene sine på utmarksbeite denne sommeren. Etter bare en halv sesong har dyrene blitt hentet hjem på grunn av enorme tap. Det er ulven som hovedsakelig har forsynt seg.

– Rovdyrbestanden har jo eksplodert, sier lederen i sauesenkelaget, Kjetil Granerud.

Store tap

Etter sju uker i fjellet fryktes det at hele 290 sauer er tatt av rovdyr. 140 er dokumentert, mens resten foreløpig er savnet. Nå krevet Granerud at myndighetene skal gripe inn.

– Vårt krav er at myndighetene iverksetter tiltak som gjør at vi kan slippe å starte sesongen med de problemene vi har hatt denne sesongen, sier han.

Vil felle to ulver til

I Oppland gjorde rovviltnemnda i går et hastevedtak om at de vil felle ytterligere to uker.

- Vi har opplysninger om ulv i Ringebu, og i grenseområdene til Hedmark. Derfor mener nemnda at det kan felles to ulver til, sier leder i nenmda, Reidun Gravdahl til GD.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.