NRK Meny
Normal

2200 kubikk med betong holder viltet unna E6

Et omfattende byggeprosjekt er satt i gang for å hindre elgen i å ta veien over E6. Betongkolossen som skal lose elgen over veien ved Harpefoss, blir 48 meter lang og 58 meter bred.

Elgen skal komme seg trygt over E6 ved Harpefoss. Viltovergangen som bygges blir 48 meter lang og 58 meter bred.

Elgpåkjørsler skal snart være en saga blott på E6 ved Harpefoss. 2200 kubikk med betong skal holde elg og andre dyr vekk fra veibanen.

Vil hindre ulykker

Det omfattende byggeprosjektet startet tirsdag og ordfører i Sør Fron, Ole Tvete Muriteigen, tror konstruksjonen vil bli et effektivt hinder for å hindre dyr i å forville seg ut i trafikken.

Viltovergang E6 harpefoss

Ole Tvete Muriteigen og driftsleder Rune Gaarvik har stor tro på viltovergangen.

Foto: Ragnhild Skjeldnes / NRK

– Det er veldig mye elg og annet hjortevilt i området, så derfor har valgt å plassere viltovergangen her. Dermed sikrer vi at viltet kan krysse veien uten at det oppstår ulykker.

– 20 mann i 40 timer

Det vil bli et sammenhengenede viltgjerde fra Gudbrandsdalslågen og til Harpefoss. Det betyr at alle dyr som skal krysse veien, må gjøre det ved overgangen som bygges ved Harpefoss.

Viltpassasjen blir 48 meter lang og 58 meter bred. Betongen som brukes til overgangen leveres av Betong Øst, som har hatt det travelt med å levere.

– Dette er den største konstruksjonen vi har på E6-utbyggingen. Støpen er på 2200 kubikk og det krevde 20 mann på skift i 40 timer for å få det til, sier Rune Gaarvik, driftssjef i Statens Vegvesen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.