NRK Meny
Normal

22 tonn ost i grøfta

En trailer med 22 tonn ost ombord veltet på riksvei tre ved Kolomoen natt til mandag. Nå må all osten omlastes.

Trailer med ost veltet
Foto: Jan Egil Løvbakk / NRK

Vogntoget kjørte av veien og veltet litt før klokka 24 natt til mandag, opplyser politiet.

Ingen personer ble skadd, men brannvesenet ble tilkalt på grunn av  diesellekkasje. Viking ble tilkalt for berging av vogntoget.

Men før vogntoget kunne berges måtte osten omlastes, og det måtte skje manuelt. Den jobben tok Røde Kors i Løten på seg.

 

Trailer med ost veltet
Foto: Jan Egil Løvbakk / NRK

Juleosten reddet

Vogntoget var på vei til Oslo for å levere oster som edamer, cheddar, primula og pizzaost til butikker. Osten ble reddet, men leveringen blir forsinket.

Mandag morgen ved 7-tida var sørgående felt på riksvei 3 ved avkjøringa til E6 på Kolomoen fortsatt stengt, mens det var nedsatt hastighet i nordgående felt. Da var det fortsatt en del ost igjen før omlastinga var unnagjort, slik at vogntoget kunne berges opp på veien.

Omkjøring via riksvei 24 er skiltet.

Vogntoget var fra Namdal og føreren i 30 årene er fra Dønna.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ras sperrer veien

    Et lite snøras har gått på riksvei 15 ved Bybergtunellen i Lom og sperrer veien. Ingen er tatt i raset. Det blir skiltet omkjøring. Politiet i Innlandet ber trafikanter om ikke å snu og skape farlige situasjoner i veibanen.

  • Lundby på tredjeplass

    Maren Lundby endte på tredjeplass i Oberstdorf. Det er hennes dårligste plassering denne sesongen. Sara Takanashi vant foran Daniela Irascho-Stolz. Lundbys lagvenninne Anna Odine Strøm kom på en finfin sjuendeplass, mens Silje Opseth ble nummer 18.

    Maren Lundby
    Foto: Anne Storaunet / NRK