NRK Meny
Normal

22 tonn ost i grøfta

En trailer med 22 tonn ost ombord veltet på riksvei tre ved Kolomoen natt til mandag. Nå må all osten omlastes.

Trailer med ost veltet
Foto: Jan Egil Løvbakk / NRK

Vogntoget kjørte av veien og veltet litt før klokka 24 natt til mandag, opplyser politiet.

Ingen personer ble skadd, men brannvesenet ble tilkalt på grunn av  diesellekkasje. Viking ble tilkalt for berging av vogntoget.

Men før vogntoget kunne berges måtte osten omlastes, og det måtte skje manuelt. Den jobben tok Røde Kors i Løten på seg.

 

Trailer med ost veltet
Foto: Jan Egil Løvbakk / NRK

Juleosten reddet

Vogntoget var på vei til Oslo for å levere oster som edamer, cheddar, primula og pizzaost til butikker. Osten ble reddet, men leveringen blir forsinket.

Mandag morgen ved 7-tida var sørgående felt på riksvei 3 ved avkjøringa til E6 på Kolomoen fortsatt stengt, mens det var nedsatt hastighet i nordgående felt. Da var det fortsatt en del ost igjen før omlastinga var unnagjort, slik at vogntoget kunne berges opp på veien.

Omkjøring via riksvei 24 er skiltet.

Vogntoget var fra Namdal og føreren i 30 årene er fra Dønna.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hotell vant gjev pris

  Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award». Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne og en jury skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.