NRK Meny
Normal

Erik (18) har flylappen og eget helikopter

Han fikk sertifikatet på helikopter, før han fikk førerkort på bil. Nå er 18 år gamle Erik Lima en av Norges yngste kommersielle helikopterpiloter.

18-åring fikk sertifikatet på helikopter, før han fikk førerkort på bil.

Reporter Vibecke Wold Haagensen/fotograf Frode Meskau.

Han er bare 18 år, men har allerede i underkant av 300 flytimer. Og med sertifikat på helikopter og et eget privat helikopter har barndomsdrømmen gått i oppfyllelse.

Flyttet til Sverige

Helikopter

– Frihetsfølelsen er det beste med å fly, synes Lima.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Jeg bestemte meg egentlig for å bli pilot da jeg fikk prøve det da jeg var 12 år gammel. Det var da jeg bestemte meg for at det er dette jeg vil fortsette med, sier Erik Lima.

Etter ungdomsskolen flyttet Lima til Nord-Sverige for å gå på helikopterskole, mens kameratene gikk på videregående skole.

Han hadde oppflygning til privat helikopterlisens på 17-årsdagen, og på 18-årsdagen bestod han eksamen i kommersiell flyvning.

– God følelse

Så i dag, 21 eksamener senere, tar han luftveien fra Hamar til Gjøvik.

– Man får en veldig god følelse når man har prestert noe man har villet så lenge. Jeg har jo ofret ganske mye for å få til dette. Jeg har blant annet gått glipp av videregående foreløpig, og dermed mye av ungdomstiden, men jeg synes det har vært verdt det, sier Lima som satser på å bli ambulansepilot.

Og det er én følelse, som hele tiden har drevet han til dit han har kommet i dag.

– Friheten. Du kan dra hvor du vil, og det går fort. Det blir litt som ¨være en fugl.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Jansrud taper hele veien

  Han leder med 24 hundredeler på andre mellomtid, men hundredelene er ikke på Jansruds side. Han er til slutt 89 hundredeler bak i mål.

  Se målgangen til Kjetil Jansrud her
 • Ber om strenge straffer

  Aktor Helge Eidsvaag mener cannabisplantasjene i Odalen var så proffe at han ber om lange straffer for de tiltalte. Ifølge Glåmdalen la Eidsvag ned påstand om straff på mellom snaut fire og drøyt fire år i fengsel for de fire, som har erkjent å ha tatt del i dyrkingen.

 • Rumenere siktet for 50 lovbrudd

  To menn som trolig sto bak tre innbrudd i Kongsvinger i fjor er tatt, skriver Glåmdalen. Framgangsmåten var lik flere innbrudd i drammensområdet og politiet der har varetektsfengsla og sikta to rumenere for 50 lovbrudd fra mai 2016 til novemner 2017.