NRK Meny
Normal

17. mai fra Ringsaker på NRK1

Som vanlig er det 17. mai-sending på NRK1. Denne gangen blir det innslag fra blant annet Helgøya.

Helge Hvoslef, Arne Trolldalen, Per Ole Røste

RINGSAKER: NRKs Arne Trolldalen (midten) tar turen til Nes på 17. mai og møter blant andre Helge Hvoslef (t.v.) og Per Ole Røste.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Du skal få møte det som trolig er Norges eldste musikk-korps, Nes Musikkforening, på Sund på Helgøya. De skal blant annet fortelle hvorfor de kaller seg Norges eldste og du får møte en av de ferskeste musikantene i korpset.

Tingnespølsa

17. mai-toget på Nes svinger innom Grande, et transittmottak for enslige mindreårige asylsøkere. NRK er med og skal blant annet snakke med en av beboerne som feirer 17. mai i Norge for første gang.

Til slutt blir det en stopp på Tingnes Spiseri der innehaver Bente Ekeberg Bodin griller sin egenproduserte pølse – Tingnespølsa.

Fra hele landet

NRK1s 17. mai-sending startet klokka 08 og varer fram til klokka 14, med reprise av hovedpunktene på kvelden. Selvfølgelig blir slottsplassen det sentrale stedet også i årets sending.

Det blir innslag fra 16–17 plasser over hele Norge i løpet av sendinga, blant annet kan du bli med til en boreplattform, på helikoptertur til Galdhøpiggen og som sagt til Ringsaker.