NRK Meny
Normal

16-åring til skotsk toppklubb

Det 16-årige stortalentet Fredrik Engelhardt går trolig gratis fra fotballklubben HamKam til skotske Aberdeen.

Fredrik Engelhardt (16)
Foto: Hamar Arbeiderblad

Engelhardt imponerte toppklubben så mye under et treningsopphold i vår, at klubben ønsket en overgang, skriver Hamar Arbeiderblad.

Aberdeen spiller i den skotske ligaen der de for tiden ligger på en solid sjetteplass. 

HamKam vil ha kontraktsfestet at de skal ha penger ved et eventuelt videresalg fra Aberdeen.

Ikke spilt seniorfotball

I Norge har  Engelhardt til nå bare spilt i aldersbestemte klasser. 16-åringen har tidligere uttalt at en overgang til proffklubben Aberdeen vil være en drøm som går i oppfyllelse.

HamKam-direktør Truls Haakonsen sier at Engelhardt er aktuell for Aberdeens A-lag, men at han også trolig skal gå på klubbens forballakademi der han får utdannelse. Fortsatt gjenstår forhandlinger om overgangsbetingelser mellom klubbene og med spilleren selv.

- Jeg er spent på om HamKam og Aberdeen blir enige og overgangsbetingelsene, sier Engelhardt til Hamar Arbeiderblad. 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Overlegen seier til Lundby

    Maren Lundby viste nok en gang glitrende form, og tok søndag sin femte strake seier i verdenscupen. I krevende forhold leverte hun det lengste hoppet i begge omganger, og hun vant med hele 30,2 poeng ned til Yuki Ito.

  • Lundby i ledelsen

    Maren Lundby fra Kolbu fortsetter å imponere, og leder etter første omgang i dagens verdenscuprenn i hopp. Hun fikk trekk av dommeren etter en ustø landing, men leder likevel med 7 poeng.

  • Stoppet med hasj i bilen

    En bilfører ble i natt stanset av politiet på Fylkesvei 222 i Hamar, mistenkt for å være påvirket av alkohol. Det ble også funnet en mindre mengde hasj i bilen. Det har blitt tatt blodprøve av mannen, og politiet har opprettet sak.