NRK Meny
Normal

16-åring kjørte bil i hasjrus

Politiet pågrep søndag ettermiddag en rusa 16-åring som kjørte bil på rv 4 i Gjøvik. I bilen satt tre andre ungdommer som også var i hasjrus.

Laster kart, vennligst vent...

Det var en politipatrulje som hadde vært ute på et annet oppdrag som tilfeldigvis stoppa bilen, sier operasjonsleder ved Vest-Oppland politidistrikt Bård Christiansen.

Alle de fire ungdommene i bilen var fra Oslo, og sa de var på veg hjem fra Hafjell da de ble stoppet på rv 4 i Redalen i Gjøvik.

Helt tilfeldig stoppet

Ifølge Bård Christiansen var det helt tilfeldig at bilen ble stoppet av politiet. De skal ikke ha fått noe tips om kjøringen.

Det er mulig politipatruljen syntes sjåføren så litt ung ut, sier Christiansen.

Da politiet hadde stoppa bilen fant de fort ut at sjåføren var for ung til å kunne kjøre bil. Men de syntes også det så ut som om både han og de tre andre ungdommene i bilen på 16 og 17 år var rusa.

De ble kjørt til politistasjonen på Gjøvik, og urinprøve ga utslag på hasj på alle de fire ungdommene.

Tidligere tatt for narkotika

Alle de fire ungdommene som ble tatt søndag har vært i kontakt med politiet tidligere. En av dem for narkotikasaker. Politiet vet ikke hvorfor de var i området annet det de sjøl har forklart at de hadde vært på tur i Hafjell og skulle hjem til Oslo.

Alle de fire ble frakta tilbake til Oslo søndag. 16-åringen er anmeldt for kjøring uten førerkort i ruspåvirka tilstand, de tre andre er anmeldt for bruk av narkotika. Det ble ikke funnet narkotika i bilen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.