NRK Meny
Normal

16-åring funnet i god behold

Politiet kalte ut alt mannskap da en ung gutt forsvant fra en hytte i Søndre Land i morgentimene i dag. Nå er gutten funnet i god behold.

Laster kart, vennligst vent...

LETEAKSJON: En 16 år gammel gutt er meldt savnet fra en hytte i Søndre Land.

Politiet satte inn alle tilgjengelige ressurser i en leteaskjon etter en 16 år gammel gutt som var meldt savnet fra en hytte som ligger på vestsiden av Nordre Trevatn i Søndre Land i Oppland.

Gutten ble funnet på en annen hytte i området nå i formiddag, det melder politiet på Twitter.

– Vi har fått melding fra en som skulle hente den 16 år gamle gutten på ei hytte. Han har ikke truffet på gutten og ingen vet hvor han er hen, sier Pål Erik Teigen, operasjonsleder i Innlandet politidistrikt.

Vedkommende som skulle hente gutten var sist i kontakt med han klokken 05.50 i dag tidlig. Da skal gutten ha befunnet seg i området, men har fortalt at han er kald. Det er den siste kontakten noen har hatt med han.

– Gutten har på seg ei mørk jakke, han er 1,79 meter høy og har kort mørkt hår, sier Teigen.

– Alle ressurser

Politiet har to patruljer på stedet og politihelikopteret er varslet.

– Vi har varslet alle tilgjengelige ressurser. Norsk folkehjelp, Røde Kors og Norske redningshunder er på tur, sier han.

Det er skiftende vær i området.

– Det er lavt skydekke og snøværet er litt på og av, og det er cirka 10 minus, sier Teigen.

Politiet opplyser at gutten har vært sammen med flere ungdommer på hytta, og at han har gått fra stedet. Gutten er fra området.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Uskadd etter å ha kjørt ned stolpe

  Føreren kom uskadd fra en utforkjøring på riksvei 4 i Gjøvik ved Hunton i kveld. Bilen havnet i grøfta etter å ha kjørt ned en lyktestolpe.

 • Tatt for narkobruk på Kongsvinger

  En person ble tatt bruk av narkotika på Kongsvinger jernbanestasjon ved 18-tiden mandag. Personen anmeldes for forholdet, melder politiet.

 • Kø på riksvei 25

  Trafikken går sakte på riksvei 25 mellom Elverum og Hamar på grunn av bilberging.

  Kø rv 25
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK