NRK Meny
Normal

16-åring funnet i god behold

Politiet kalte ut alt mannskap da en ung gutt forsvant fra en hytte i Søndre Land i morgentimene i dag. Nå er gutten funnet i god behold.

Laster kart, vennligst vent...

LETEAKSJON: En 16 år gammel gutt er meldt savnet fra en hytte i Søndre Land.

Politiet satte inn alle tilgjengelige ressurser i en leteaskjon etter en 16 år gammel gutt som var meldt savnet fra en hytte som ligger på vestsiden av Nordre Trevatn i Søndre Land i Oppland.

Gutten ble funnet på en annen hytte i området nå i formiddag, det melder politiet på Twitter.

– Vi har fått melding fra en som skulle hente den 16 år gamle gutten på ei hytte. Han har ikke truffet på gutten og ingen vet hvor han er hen, sier Pål Erik Teigen, operasjonsleder i Innlandet politidistrikt.

Vedkommende som skulle hente gutten var sist i kontakt med han klokken 05.50 i dag tidlig. Da skal gutten ha befunnet seg i området, men har fortalt at han er kald. Det er den siste kontakten noen har hatt med han.

– Gutten har på seg ei mørk jakke, han er 1,79 meter høy og har kort mørkt hår, sier Teigen.

– Alle ressurser

Politiet har to patruljer på stedet og politihelikopteret er varslet.

– Vi har varslet alle tilgjengelige ressurser. Norsk folkehjelp, Røde Kors og Norske redningshunder er på tur, sier han.

Det er skiftende vær i området.

– Det er lavt skydekke og snøværet er litt på og av, og det er cirka 10 minus, sier Teigen.

Politiet opplyser at gutten har vært sammen med flere ungdommer på hytta, og at han har gått fra stedet. Gutten er fra området.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Elverum fikk gullmedaljene

    Elverums håndballherrer slo Halsum 25-21 hjemme i Terningen i går, og fikk gullmedaljene for seriemesterskapet. Allerede fire runder før slutt var det klart at laget vant serien. Det er tredje gangen Elverum blir seriemester.

  • Røykutvikling på Hjerkinn stasjon

    Ved tretida i natt rykket nødetater ut til Hjerkinn stasjon, etter melding om røykutvikling inne i en bygning. Det var ingen i huset. Røyken kom fra en kabel som hadde blitt varm, melder politiet på Twitter.

  • Storhamar vant

    I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.