NRK Meny
Normal

150 000 har sett alternativ julehilsen

Med et snøkledd jorde som lerret og traktoren som verktøy, laget de to kameratene en julehilsen litt utenom det vanlige.

Julehilsen i løkkeskrift

Hilsenen ble skrevet i løkkeskrift, noe moren til Vemund Hagen, som er norsklærer, likte ekstra godt.

Foto: Vemund Hagen

– Vi hadde regnet med at folk skulle se den og like det, men det er artig lell! forteller Vemund Hagen fra Vinstra.

I går publiserte han og Ivar Brandvol en litt annerledes julehilsen i videoform, der traktoren var et essensielt verktøy. For med den skrev de «God jul» i snøen, til og med prikken over j-en var ivaretatt – selvfølgelig med en rundball. Det hele ble dokumentert med drone. Hagen har filmet mye med drone tidligere, men har aldri gjort noe lignende.

Godt forbi målet

– Vi snakket om å gjøre noe slikt i sommer, men det var ikke spesielt mye planlegging. Vi tenkte å legge filmen ut i 4-5-tida på julaften, når jula liksom begynner, for å se om folk er på Facebook da. Vi hadde en teori om at mange er innom der, og det viste seg jo å stemme.

Også VG plukket opp filmen og bidro til ytterligere spredning julekvelden. Så langt har filmen 150 000 visninger, godt innenfor Hagens mål på 100 000.

– Jeg sa vel at om vi nådde 100 000 nå, må vi vel gå for en million neste år da? sier en lattermild fotograf.

Godkjent løkkeskrift

Stuntet krevde litt forarbeid og de to prøvekjørte bokstavene etter en skisse. Julehilsenen er skrevet med løkkeskrift, nor som falt i god jord på hjemmebane.

– Mora mi er norsklærer og ble fornøyd da hun så det!

Se hele videoen her:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i brakke

    Politiet melder om brann i ei brakke i Lomen i Vestre Slidre. Det er framleis uklart om det oppheld seg folk i brakka. Naudetatane er på veg.

  • Fem måneders fengsel for ulvedrap

    En 45 år gammel mann fra Trysil er dømt til fengsel i fem måneder for å ha skutt en ulv i desember 2015, melder Østlendingen. Saken var oppe i lagmannsretten i august 2017, men domfeltes anke over bevisvurderingen på en av postene ble henvist til ny behandling.

  • Turistbuss av vegen

    Ingen kom til skade da en turistbuss kjørte av vegen på fylkesveg 29 vest for Alvdal i ettermiddag. Alle passasjerene skal være uskadd og ute av bussen. Årsaken til uhellet er ikke kjent.