NRK Meny
Normal

149.000 sigaretter i skjulte rom

Tollerne i Kongsvinger gjorde en grundig jobb da de kontrollerte en latvisk semitrailer mandag. Til slutt hadde de funnet 149.000 sigaretter i en rekke skjulte rom.

Sigarettbeslag

Sigarettbeslaget er stort og utgjør skatteunndragelser for nesten 600.000 kroner.

Foto: Tollvesenet

Ved første øyekast var semitraileren lastet med dusjhjørner til skipsindustrien. Men ved nærmere søk, var det langt mer enn dusjhjørner i lasten.

Sigarettene var gjemt i en rekke hulrom og skjulte rom i semitraileren.

I tillegg til nesten 150.000 sigaretter, fant tollerne også 300 liter brennevin. Det er et sjeldent stort beslag.

Skrudde og lette

– Dette var veldig godt tollarbeid. Det var dobbeltbunn i gulvet på bilen, og tollerne måtte skru og lete lenge, sier Morten Nystuen i Tollvesenet i Kongsvinger til Glåmdalen.

Tollbeslaget utgjør forsøk på å unndra 578.000 kroner i avgifter til statskassa.

Den 35 år gammle latviske sjåføren og en 28 år gammel passasjer ble hentet av politiet etter beslaget.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Oppgang i antall skilsmisser

  Det var en liten oppgang i antall skilsmisser i Oppland i i fjor, mens antall separasjoner gikk ned. Det viser tall fra fylkesmannen. I Oppland var det 344 skilsmisser og samme antall separasjoner i 2017.

 • Sparket politimann får ikke omkamp

  Den avskjedigede politimannen Stein-Robin Kleven Berg fra Eidskog får ikke prøvd saken sin for Høyesterett. Han fikk sparken etter at han skrev innlegg på Facebook som ble oppfattet som rasistisk. I tillegg omtalte han blant annet tidligere statsminister Jens Stoltenberg for et krapyl, skriver Glåmdalen. Les mer om saken her.

  Stein-Robin Kleven Bergh
  Foto: Privat
 • Skepsis til asylmottak i Sel

  Politikerne i Sel kommune er skeptiske til at det nok en gang kan bli asylmottak på Rondeslottet hotell på Raphamn. Ordfører Dag Erik Pryhn mener det skaper store utfordringer med et asylmottak på fjellet 12-14 kilometer fra Otta sentrum.