NRK Meny
Normal

101-åring holdt gymtime på videregående

LILLEHAMMER (NRK): Linjegymnastikk sto på timeplanen da 101 år gamle Wilhelm Molberg Nilssen, tidligere gymlærer, åpnet den nye gymsalen på Lillehammer videregående skole.

101-åringen wilhelm molberg nilssen åpner ny gymsal ved lillehammer vgs ved å holde linjegymnastikk for tidligere og tilårskomne elever

Wilhelm Molberg Nilssen har undervist i gymnastikk i over 40 år ved Lillehammer Videregåande skole.

Fysisk fostring

Han sluttet som lærer i 1980, men da den nye gymsalen på hans gamle arbeidsplass skulle innvies gjorde han gjerne et aldri så lite comeback.

– I en årrekke hadde jeg alle guttene i kroppsøving og fysisk fostring her ved denne skolen, sa 101-åringen med klar og høy røst foran en stor mengde med spente ungdommer.

Linjegymnastikk

TIDLIGERE ELEVER: Gymsalen ved avd. sør er oppkalt etter tidligere gymlærer Wilhelm Molberg Nilssen, som for anledningen demonstrerte linjegymnastikk med en «elitetropp» av tidligere elever.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

Sjøl om det er 36 år siden han sist holdt en gymtime sitter fortsatt øvelsene i linjegymnastikken. Tidligere elever var invitert da han skulle holde den første timen i gymsalen som er oppkalt etter gymlegenden sjøl.

– Det var helt utenkelig for meg at jeg skulle få navnet mitt knyttet til denne bygningen, men det er en stor ære at de ville gi meg den gesten.

Ingen skippertak

I grønn treningsdrakt sto han foran en mengde aldrende tidligere elever som for anledningen er kledd i hvit shorts og hvit singlet.

– Frem, foran, ut og sving, instruerte den tidligere gymlæreren med myndig røst, mens han svingte med armene.

Han oppskrift på et langt og sprekt liv er enkel, men krevende.

– Det er ikke noe man bygger opp på en dag, det må gå igjennom hele livet det, ikke disse skippertakene. Men ingen vet hvilken vei haren hopper, eller hvor lenge man lever.

Han avsluttet dagens gymtime med å proklamere at i neste gymtime står apparater på timeplanen.

Wilhelm Molberg Nilssen

SUNN LIVSTIL: Man må leve sunt hele livet, ikke ta skippertak, ifølge 101 år gamle Molberg Nilssen.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Overvåkingskameraer tillatt

    Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.

  • Skal levere våpenskap

    Raufoss Engineering har økt sin omsetning fra 10 til 16 millioner kroner i løpet av ett år, og skal levere våpenskap til Forsvaret, melder Oppland Arbeiderblad. Det kan også blir leveranser til det danske og det franske forsvaret.

    Raufoss Engineering, våpenskap
    Foto: Dag Kessel / NRK