NRK Meny
Normal

10. sommershow i latterens tjeneste

Norges største sommershow, Urbane Totninger, hadde førpremiere tirsdag kveld. I alt 20 000 billetter er forhåndssolgt.

Urbane Totninger

ET LITE GLIMT: Fra førpremieren til Urbane Totninger.

Foto: Knut Røsrud / NRK

"Håkon Skaug" (Paul Håvard Østby) fra Urbane Totninger har hatt stor suksessbane Totninger etter den sagnomsuste parodien på folkeavstemningen om kommunesammenslåingen på Toten.

20 000 forhåndssolgte billetter

Nå er han og resten av Urbane Totninger klare for jubileumsforestillingen, der det allerede er solgt 20 000 billetter.

Urbane Totninger

VENTER PÅ FØRPREMIERE: Servering av publikum mens de venter på å slippe inn. Det var 250 solgte billetter til førpremieren.

Foto: Jorun Vang / NRK

I fjor hadde Urbane Totninger 30.500 publikummere innom teltet ved Kapp Melkefabrikk, og det var da Norgesrekord for et sommershow.

– Man skal jo kjenne det litt i magen, det er mange endringer i år. Har jeg husket alt? Det er mye som foregår i huggu, sier Paul Håvard Østby.

– Det er jo helt fantastisk å at så mye er forhåndssolgt. Når man er rundt omkring på andre forestillinger, lurer man jo alltid på hvor mange som kommer, men det slipper vi jo her...

Norsk underholdningsdokumentar. Ida Marie Ringerud og showgruppa Urbane Totninger har hvert år sommershow på Toten. Vi skal se hva de gjør for å få 20 000 mennesker til å le.

Slik får "gromjinta" publikum til å le

– Men det blir kanskje ekstraforestillinger da?

– Vi har gitt den vanlige beskjeden til skuespillerne om ikke å bestille ferie rett etter siste forestilling...

Full fart fra A til Å

– Vi lover at det skal bli parodier, stand-up, full fart fra A til Å og grenseløst mye moro. vi gliser i hvert fall veldig mye sjøl, sier Sverre Fredrik Bø Nordheim, som er sceneartist.

Førpremierne var altså i går kveld, og den var strengt hemmelig. Her er likevel en liten smakebit fra NRK Østnytt i går kveld:

Intervju rett før prøvene til Urbane totnigers sommerrevy.Tilslitt musikknummer: Vazelinas melodi Surfbrett. FRA RUBRIKKTEKST: