Mann av huse for å høre Fugelli

– Jeg tror jeg fikk et ekstra leveår av 1. mai talen på Tangen i år. Det sa Per Fugelli etter den varme mottagelsen han fikk fra et fullsatt samfunnshus søndag.

1.mai tale Per Fugelli

Per Fugelli begeistret et fullsatt samfunnshus på Tange 1. mai.

Foto: Stig Karlo Helstrøm

Tangen samfunnshus i Stange var fylt til randen av folk som ville høre på Per Fugelli. Profossoren i sosialmedisin med sin karakteristiske tversoversløyfe trollbandt salen fra første stund. At han lever med en uhelbredelig kreftsykdom stoppet ikke Fugelli fra å begeistre og engasjere folk.

Per Fugelli holder 1.mai tale

Ikke en ledig stol var å oppdrive da Per Fugelli besøkte Tangen Samfunnshus 1 mai.

Foto: Stig Karlo Helstrøm

Velferdstaten og hvordan vi tar i mot flyktningene sto sentralt i Fugellis tale.

Møt flyktningene med tillit

– Vi må møte dem med tillit, gi dem frihet til å være seg selv, og så skal vi ta dem inn i flokken vår, si velkommen, sa professoren som flere ganger under sin tale ble avbrutt av applaus.

Han advarte mot overdreven frykt. Det må vi vaksinere oss mot, sa han. Samfunnsfiende nummer en i Norge nå, det er fremmedfrykten som kan utvikle seg til fremmedfiendtlighet. Dette kan føre til at vi får et splittet land - dem og oss. Dette må forebygges med alle midler. Her kommer de tre pilarene som arbeiderbevegelsen har bygget vårt velferdssamfunn med klart fram: Frihet - samhold - likeverd.

Den nær times lange talen ble avsluttet med stående applaus fra den fullsatte salen og en rørt professor tok i mot.

Per Fugelli 1.mai tale

En lett rørt Per Fugelli fikk stående applaus etter talen.

Foto: Stig Karlo Helstrøm

Ikke maken på 24 år.

Tangen er kjent for å hente kjente navn til sitt 1. mai arrangement men maken til årets suksess har leder i 1. mai komiteen, Dag Arne Syverinsen aldri opplevd. Og han har holdt på i 24 år.

– Det var helt eventyrlig. Her var det ikke mulig å få inn et eneste menneske til. Før vi begynte var det 15 meter lang kø bortover gårdsplass og rundt hushjørnet, sier Syverinsen.

Her kan du se og hør Per Fugellis tale på Tangen 1. mai.

Per Fugelli talte til et stappfullt samfunnshus på Tangen 1. mai.