NRK Meny
Normal

– Vi må ikke være naive

– Kampfiksing kan også forekomme i norsk fotball, vi må ikke være naive, sier Roar Jødahl i Norsk Tipping. De er bekymret for at dette kan skade tilliten til norske pengespill.

Roar Jødahl

Mistanke om fiksing av kamper skader omdømmet både til idretten og spillselskapene sier pressetalsmann i Norsk Tipping, Roar Jødahl.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Til nå har kampfiksing vært et ukjent fenomen i norsk fotball. Men i går ble førstedivisjonskampen Ullensaker/Kisa mot Hamkam avlyst, etter mistanke om at en spiller fra Ullensaker-Kisa skal ha satset penger mot sitt eget lag.

I tillegg er også andredivisjonskampen mellom Østsiden og Follo fra 24. juni mistenkt for å være resultatmanipulert.

– Vi kan ikke være naive

Norsk tipping har ingen konkrete mistanker på at kamper skal være fikset.

– Noen konkrete mistanker om kampfiksing kan jeg ikke si at vi har. Vi har stor tro på at norsk fotball er renslig. At folk er med på idrett fordi de har et ønske om å vinne, ikke fordi noen har et ønske om å jukse. Samtidig skal vi ikke være naive. Vi skal følge med på det som skjer og har en god dialog med Norges fotballforbund. Jeg tror jeg skal la det være med det, sier pressetalsmann i Norsk Tipping, Roar Jødahl.

Norges Fotballforbund har anmeldt kampfiksings-saken til politiet.

Kan skade tilliten til norske pengespill

Mistankene om kampfiksing i norsk fotball kan skade tilliten til både idretten og spillselskapet.

– Det er ubehagelig for Norsk Tipping og det er ubehagelig for norsk fotball. Både fotballen som bevegelse og Norsk Tipping som spillselskap lever av tillit. Det er klart at når det såes tvil om at kampene er fikset, så er det ubehagelig for alle, sier Jødahl.

Oddsen
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Tips om at mafia står bak

Fotballforbundet har fått tips om at en balkansk mafia kan stå bak kampfiksingssakene i Norge.

Norges Fotballforbund sier de er informert om påstandene, men kan ikke bekrefte om informasjonen er riktig eller ikke.

– 2. divisjonsklubben Follo Fotball ble tipset om at egne spillere manipulerte kampen mot Østsiden i juni, sier styreleder Ole Bjørn Fausa.

Follo ledet 3 - 0, men slapp inn 4 mål på 20 minutter og tapte kampen